Εγκυμοσύνη και non smoking χώροι. Αυτή η πρόκληση!
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΓΕΙΑ

Εγκυμοσύνη και non smoking χώροι. Αυτή η πρόκληση!

March 28, 2017

author:

Parenting.gr

Εγκυμοσύνη και non smoking χώροι. Αυτή η πρόκληση!

Η εγκυμοσύνη δεν θέλει κάπνισμα. Ακόμα και το παθητικό κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην υγεία σας αλλά και στην υγεία του εμβρύου. Ο καπνός του διπλανού μπορεί να έχει τις ίδιες βλαβερές συνέπειες με το δικό σας “καπνό”. Δυστυχώς αυτή η χώρα δε σέβεται τις απαγορεύσεις και τα πρόστιμα (Δείτε εδώ: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όποιον καπνίζει στο αυτοκίνητο (ακόμα και ηλεκτρονικό τσιγάρο) ενώ είναι μέσα παιδί, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των κλειστών χώρων να μετατρέπεται σε ένα κανονικό “ντουμάνι” και αυτομάτως να απαγορεύεται  η είσοδος σε εγκύους και παιδιά.  Ένας καφές ή ένα φαγητό με φίλους,  μπορεί να γίνει μια πραγματική πρόκληση με αποτέλεσμα συχνά οι μέλλουσες μαμάδες να αποφασίζουν να μένουν σπίτι ή να περιμένουν τον ήλιο και τον καλό καιρό που θα τους επιτρέψει να κάτσουν έξω στον “καθαρό”αέρα.

Παρόλα αυτά, εάν ψάξετε αρκετά θα βρείτε μικρούς κρυμμένους non smoking παραδείσους στην Αθήνα, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να αφήσετε πίσω σας το “άγχος της κάπνας”.

Petite Fleur (Παγκράτι, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία)

Ένας όμορφος χώρος αυστηρά non smoking όπου μπορείτε να απολαύσετε ζεστή σοκολάτα, μοναδικά χειροποίητα γλυκά και φρεσκοψημένες τάρτες. Όλα τα καταστήματα φημίζονται για τη ζεστή και γλυκιά τους ατμόσφαιρα, την καλή εξυπηρέτηση και τη ρετρό αίσθηση του χώρου.

Πορτατίφ (Κολωνάκι)

Μετά από τη βόλτα σας στους δρόμους του Κολωνακίου και αφού έχετε ευχαριστηθεί βιτρίνες και ψώνια,  μπορείτε  να καταλήξετε στο υπέροχο Πορτατίφ.  Ο εσωτερικός χώρος είναι αυστηρά non smoking, αλλά αν είστε τυχερές υπάρχουν τραπέζια και στο μπαλκονάκι. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία γλυκών και να το συνοδεύσετε με ένα ζεστό ρόφημα.

Penny Lane Comfort Food (Χαλάνδρι)

Ένα μαγαζί που δεν έχει ανοίξει πολύ καιρό αλλά  έχει αγαπηθεί από το κοινό. Θα το βρείτε σε ένα από τους πεζόδρομους του Χαλανδρίου, μια εξαιρετική γειτονιά, για βόλτα, ψώνια και περπάτημα. Μπορείτε να απολαύσετε τις γευστικές προτάσεις του καταστήματος με άνεση και χωρίς να στριμωχτείτε, ειδικά εάν είστε στους τελευταίους μήνες. Ο χώρος είναι ιδανικός και αργότερα που θα έχετε μαζί σας και καρότσι!

Il Barretto (Golden Hall, Μαρούσι)

Το Golden Hall αποτελεί μια πιο ήσυχη και “ελεγχόμενη”  εκδοχή εμπορικού κέντρου. Είναι mommy και baby friendly και ειδικά τις καθημερινές συστήνεται για τις μέλλουσες μητέρες που δε θέλουν φασαρία.  Σε όλο το ισόγειο, απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα αλλά να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες καφετέριες που το επιτρέπουν στους επάνω ορόφους. Στο Il Baretto, όμως, μπορέσετε να απολαύσετε το φαγητό, το ρόφημα ή το γλυκό σας χωρίς “καπνό” και τασάκια.

Electra Metropolis Hotel (Αθήνα)

Η Αθήνα προσφέρει πολλές βραδινές επιλογές, με τις ταράτσες  και roof top να ξεχωρίζουν αυτήν την εποχή. Το ολοκαίνουργιο Electra Metropolis Hotel, βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από το Σύνταγμα και συνδυάζει non smoking εσωτερικό χώρο, mocktails και την πιο εντυπωσιακή θέα της πόλης.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν συνεπάγεται κλείσιμο στο σπίτι και μια σειρά απαγορεύσεων. Με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και σωστό προγραμματισμό όλα μπορούν να γίνουν εύκολα και όμορφα!