Εγκυμοσύνη και αμήχανες στιγμές!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εγκυμοσύνη και αμήχανες στιγμές!

September 29, 2020

author:

Parenting.gr

Εγκυμοσύνη και αμήχανες στιγμές!

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια όμορφη και στοργική περίοδος αλλά επιφυλάσσει και μερικές εκπλήξεις που μας φέρνουν τις εγκυούλες σε αμηχανία!
Πολλές γυναίκες εκμυστηρεύονται τις στιγμές εκείνες που τις κάνουν να ντρέπονται και να νιώθουν αμήχανα όταν δεν είναι μόνες!

Ποιες είναι αυτές οι στιγμές;

shutterstock_327874802

Τα γνωστά αέρια!
Τα αέρια είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.  Συμβαίνει σε πολλές μέλλουσες μαμάδες οι οποίες μάλιστα δηλώνουν ότι συχνά αδυνατούν να το ελέγξουν! Με την κατάλληλη διατροφή όμως αυτό το σύμπτωμα μπορεί να περιοριστεί και να μη σας φέρνει πλέον σε αμηχανία!

shutterstock_238703050

Εμετός και αναγούλες.
Τους πρώτους μήνες πολλές γυναίκες βιώνουν ναυτίες και εμετούς. Προφανώς αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο αλλά όταν συμβαίνει σε δημόσιο χώρο είναι ακόμα δυσκολότερο. Καλό είναι να έχετε μαζί σας μερικές σακούλες και μαντηλάκια για να νιώθετε ασφάλεια και να σκέφτεστε ότι μπροστά στο θαύμα της εγκυμοσύνης αυτό δεν είναι τίποτα!

shutterstock_244913473

Ακράτεια. 
Κι όμως συμβαίνει! Πολλές γυναίκες έχουν παραδεχτεί ότι κατά την εγκυμοσύνη έχουν ακράτεια! Για να αποφύγετε τέτοιου είδους ατυχήματα φροντίστε να βρίσκεστε πάντα κοντά σε τουαλέτα!Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείτε να χρησιμοποιείτε σερβιέττες μεγάλης ροής.

shutterstock_100748101

Αλλαγή διάθεσης.
Συγκινείστε χωρίς λόγο; Γελάτε ξαφνικά χωρίς να γνωρίζετε γιατί; Είναι λογικό και σύνηθες. Οι μεταπτώσεις στη διάθεσή σας οφείλονται στις ορμόνες της εγκυμοσύνηςκαι δεν θα πρέπει να σας κάνουν να αισθάνεστε αμήχανα.

shutterstock_190313618

Περίεργες λιγούρες.
Όταν σας πιάνει μια λιγούρα στο σπίτι, είναι εύκολο να την ικανοποιείτε με “ό,τι βρείτε” χωρίς να σας απασχολούν τα αδιάκριτα βλέμματα των άλλων. Τι γίνεται όμως με τις λιγούρες στον εργασιακό χώρο ή ακόμα χειρότερα σε μια επίσημη έξοδο; Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, για να μην σας χαρακτηρίσουν “λαίμαργη” (το λιγότερο,) είναι να προετοιμαστείτε γι’ αυτές τις στιγμές. Προσπαθήστε να μάθετε να συγκρατείτε τον εαυτό σας και εκπαιδεύστε τον να περιμένει. Εαν αυτό δεν είναι εφικτό, αδιαφορήστε και απολαύστε την περιόδο της εγκυμοσύνης χωρίς ντροπές και ανάλογους προβληματισμούς. Σε κάθε περίπτωση όμως επιλέξτε υγιεινές τροφές!

Διαβάστε επίσης:

Διατροφή για μια υγιή εγκυμοσύνη

Πως να κοιμάσαι καλύτερα κατά την εγκυμοσύνη!

 

 

Originally posted 2016-05-17 10:59:26.