Είσαι έγκυος? Ό,τι καλύτερο!
ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Είσαι έγκυος? Ό,τι καλύτερο!

August 15, 2018

author:

Parenting.gr

Είσαι έγκυος? Ό,τι καλύτερο!

Μόλις έμαθες ότι είσαι έγκυος και το γεγονός πως θα φέρεις μια νέα ζωή στο κόσμο σε αγχώνει. Μετάτρεψε το άγχος σε δημιουργία και αξιοποίησε το χρόνο στο σπίτι τώρα που έτσι και αλλιώς όλα τα βλέπεις αλλιώς. Η ζωή έχει αποκτήσει άλλο νόημα και πράγματα που μέχρι τώρα δεν τους έδινες σημασία καθώς προείχε η εργασία, το γραφείο, το μαγαζί ή οι κοινωνικές υποχρεώσεις ξαφνικά φωτίζονται γλυκά και ουσιαστικά. Έτσι λοιπόν:

Διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε
Ένα βιβλίο λογοτεχνίας, ένα παλιό ξεχασμένο ιστορίας αλλά ακόμη και ένα βιβλίο μαγειρικής γίνονται ευχάριστος συνταξιδιώτης τα απογεύματα στη πολυθρόνα που ξεκουράζεις τα πρησμένα πόδια σου. Δοκίμασε να ετοιμάσεις ένα περίπλοκο προφιτερόλ, ταξίδεψε από τη γειτονική Κύθνο μέχρι την Παταγονία με ένα ταξιδιωτικό οδηγό και ανακάλυψε παλιά και καινούργια τερτίπια στα βιβλία best seller της εποχής. Μόνο βιβλία επαγγελματικού προσανατολισμού για το παιδί να μην διαβάζεις και σχεδιάζεις από τώρα….

Κάλεσε φίλες στο σπίτι για ανταλλαγές ρούχων, αξεσουάρ και δες μωρουδιακά που σου έφεραν. Μια μπλούζα που σου πήγαινε στο μέγεθος πριν λίγους μήνες δώστη στη φίλη σου και πάρε τη σαλοπέτα που φορούσε πριν γεννήσει τη μικρή της, αξεσουάρ που δεν φοράς πια λόγω των λιγοστών βραδινών εξόδων δάνεισέ τα για το ραντεβού της αδελφής σου, ενώ δες μωρουδιακά από περιοδικα και αποδέξου τα ως δώρο από φίλες που πρόσφατα γέννησαν. Τα μωρά μεγαλώνουν με τρελή αυξητική ουσία κάθε μέρα και ζήτημα αν τα ανίψια σου να τα έχουν φορέσει πάνω από 2,3 φορές.

3218692_origΔιοργάνωσε βραδιά beaute με μάσκες ομορφιάς από φυτικά στοιχεία και έλαια. Καθώς είσαι η επίσημη της συντροφιάς, αφού φτιάξετε από κοινού στα πήλινα διάφορες «σος» και για διαφορετικές χρήσεις (πρόσωπο, σώμα, μαλλιά), αφέσου να σου τα εφαρμόσουν με ένα χαλαρό μασάζ. Μην ξεχνάς ότι η περιποίηση του δέρματός σου στην εγκυμοσύνη, είναι ο απόλυτος τρόπος για να νιώσεις όμορφα με το σώμα σου. Μην παραλείψεις να πειραματιστείς με το make up! Έτσι, θα θυμηθείς και τις επισκέψεις στο σπίτι τα χρόνια του γυμνασίου! Ξέβγαλε πριν έρθει ο σύντροφος και πριν μυρίσει το σπίτι αυγουλίλα.

Τέλος αν είσαι έγκυος σε «αθλητική ανδρική περίοδο» (δηλαδή κάθε μήνα θα πετύχεις ένα UEFA, EUROLΕΑGA, MUNDIAL, EUROBASKET, προκριματικούς για τα παραπάνω), μην ανησυχείς, υπό έναν όρο. Οι φίλοι του άνδρα σου να έρθουν με το ταίρι τους ώστε όταν φωνάζουν στο καναπέ, εσύ θα κάθεσαι με τη γυναικεία συντροφιά στο μπαλκόνι και θα μιλάτε σαν μαμάδες, για το πώς θα αντιμετωπίστε το φευγιό του παιδιού σας όταν πάει… πρώτη τάξη. Άσε που κανείς δεν θα σου ζητήσει να φέρεις τις μπύρες από το ψυγείο.

Μόνες ή με παρέα, κατά την εγκυμοσύνη διασκέδασε με πράγματα μικρά και χαλαρά και βρες το νόημα σε αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε μάλλον «ανιαρό». Δες ακόμα τα 10 βήματα για μια υγιή εγκυμοσύνη!

Originally posted 2014-10-13 05:05:19.