Είναι δουλειά της μαμάς να ενισχύσει τη σχέση του μπαμπά με την κόρη
ΜΠΑΜΠΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Είναι δουλειά της μαμάς να ενισχύσει τη σχέση του μπαμπά με την κόρη

October 12, 2017

author:

Parenting.gr

Είναι δουλειά της μαμάς να ενισχύσει τη σχέση του μπαμπά με την κόρη

Τα περισσότερα κορίτσια έχουν από την αρχή εκείνη την καταπληκτική και ανεπανάληπτη σχέση πατέρα κόρης. Είναι όμως και αρκετά που ταυτίζονται περισσότερο με τη μαμά. Θέλουν να της μοιάσουν, τη βρίσκουν πιο ενδιαφέρουσα μέσα σε όλα εκείνα τα κραγιόν και τα τακούνια και τα πολύχρωμα φουστάνια. Ο μπαμπάς κάπως έτσι μένει λίγο στο περιθώριο και αν δεν υπάρχουν άλλα παιδιά, πιθανόν ζηλεύει και δεν απολαμβάνει και τόσο την ησυχία του.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου και να δουλέψεις προς όφελός του. Θα πρέπει δηλαδή διακριτικά να του δείξεις με ποιον τρόπο θα αποκτήσει και εκείνος μια πιο στενή σχέση με την κόρη σας. Η σχέση πατέρα κόρης δεν βρίσκεται ποτέ σε μια τέτοια κατάσταση αν ο μπαμπάς έχει ασχοληθεί με την κόρη του πολύ ενεργά ήδη από την πρώτη μέρα της ζωής της. Ένας μπαμπάς που βοηθάει στη φροντίδα του μωρού, το κοιμίζει και το ταΐζει, έχει κάνει τη μισή διαδρομή και ελάχιστα διαφέρει από τη μαμά της οικογένειας.

Στην πραγματικότητα εκείνο που πρέπει να καταφέρει ο μπαμπάς της είναι να την εντυπωσιάσει για να της αποσπάσει την προσοχή. Εσύ γνωρίζεις πολύ καλά και σίγουρα καλύτερα από ότι ο σύντροφός σου τι της αρέσει περισσότερο. Κάπως έτσι μπορείς να του προτείνεις να της μάθει νέα πράγματα που όμως είναι κοντά στα ενδιαφέροντά της. Μια άλλη ιδέα θα ήταν να την συνοδεύει εκείνος σε δραστηριότητές της στις οποίες την συνοδεύεις εσύ. Σε ένα μάθημα στο μπαλέτο για παράδειγμα ή όταν θέλει να αγοράσει εκείνα τα παπούτσια που της υποσχέθηκες.

Ακόμη, ο μπαμπάς θα μπορούσε σταδιακά να γίνεται το αυτί που εσύ δεν είσαι. Η συνεχής τριβή με την κόρη σου, σιγά σιγά θα αρχίσει να βγάζει στην επιφάνεια κόντρες, διαφωνίες και κάποιον μέσα σε εισαγωγικά ανταγωνισμό. Θα διαφωνείτε και είναι μοιραίο. Εκεί είναι που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος ο μπαμπάς στην κόρη σου. Να γίνει το αυτί που ακούει υπομονετικά και παράλληλα είναι και μια όχι και τόσο εκνευριστική φωνή της λογικής.

Οι μπαμπάδες όμως είναι και αστείοι με τρόπο που η μαμά δεν μπορεί να αντιγράψει. Ένας διασκεδαστικός μπαμπάς, με όρεξη για τρέλες, είναι ο καλύτερος φίλος για ένα μικρό κοριτσάκι που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην παιδικότητά του και στην «είμαι μια πριγκίπισσα» φύση του.