Είναι ασφαλής η αποτρίχωση στην εγκυμοσύνη;
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΓΕΙΑ

Είναι ασφαλής η αποτρίχωση στην εγκυμοσύνη;

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Είναι ασφαλής η αποτρίχωση στην εγκυμοσύνη;

Την ίδια ώρα που ευχαριστείς τις ορμόνες σου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την ασυνήθιστη λάμψη σου, τα δυνατά νύχια, τα πλούσια γερά μαλλιά και το καθαρό – λαμπερό δέρμα, δεν ξέρεις τι να κάνεις με την αχρείαστη τριχοφυΐα! Οι ίδιες ορμόνες που σε έχουν κάνει τόσο πιο όμορφη και λαμπερή, ευθύνονται και για την ανάπτυξη τριχοφυΐας σε σημεία που δεν θέλεις. Αυτά τα σημεία μπορεί να είναι τα πόδια, το πάνω χείλος, οι μασχάλες αλλά και σημεία στα οποία δεν είχες ποτέ αντίστοιχο πρόβλημα όπως το πιγούνι ή τα μάγουλα. Είναι αντιαισθητικό και σε εκνευρίζει. Τι μπορείς όμως να κάνεις; Πόσο ασφαλής είναι η αποτρίχωση με κερί ή με άλλα αποτριχωτικά όπως κρέμες, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος να μην κάνεις αποτρίχωση με κερί ή άλλα μέσα αν ακολουθείς πολύ προσεκτικά τις οδηγίες. Αν ένα προϊόν αναγράφει ότι απαγορεύεται να το χρησιμοποιήσεις ενώ είσαι έγκυος, καλό θα είναι να το αποφύγεις. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι περιέχει χημικά συστατικά ακατάλληλα για την υγεία του εμβρύου. Το ίδιο προσεκτική όμως θα πρέπει να είσαι και με τα αποτριχωτικά προϊόντα που επιτρέπονται κατά την εγκυμοσύνη. Η αποτρίχωση με ζεστό κερί για παράδειγμα μπορεί να σου προκαλέσει εγκαύματα που και αυτά με τη σειρά τους θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Ακόμη μπορεί να τραυματιστείς προσπαθώντας να αποτριχώσεις σημεία τα οποία δεν βλέπεις καλά ή σε δυσκολεύουν.

Αν πάλι αποφασίσεις ότι δεν θέλεις να βάλεις τον εαυτό σου σε μια τέτοια δοκιμασία στο σπίτι, προτίμησε ένα εξειδικευμένο κέντρο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η ίδια να ελέγξεις την ασφάλεια που σου παρέχει υγειονομικά. Είναι καθαρό; Είναι αποστειρωμένα όλα όσα χρησιμοποιεί για την διαδικασία της αποτρίχωσης; Είναι εξειδικευμένο το προσωπικό του; Κάνε την έρευνά σου πριν καταλήξεις και μη διστάσεις να ρωτήσεις άλλες γυναίκες που το επισκέφθηκαν, αν έμειναν ευχαριστημένες. Καλό θα ήταν δηλαδή, να μην επισκεφθείς έναν οποιοδήποτε χώρο ομορφιάς θα βρεις μπροστά σου. Δεν είσαι τόσο απελπισμένη!

Μετά την αποτρίχωση προσπάθησε να ακολουθείς τον γενικό κανόνα που λέει ότι δεν πρέπει αν κάνεις αποτρίχωση πιο συχνά από τις 6 εβδομάδες. Σίγουρα η αντιαισθητική τριχοφυΐα σου, θα εμφανιστεί συντομότερα από αυτό το διάστημα λόγω των ορμονών που προαναφέραμε. Κάνε υπομονή και μην το παρακάνεις… Εννοείται πως στην περίπτωση ερεθισμών που δεν υποχωρούν ή ακόμη και αλλαγών πάνω στο δέρμα όπου έγινε η αποτρίχωση, θα πρέπει να επικοινωνήσεις αμέσως με τον γυναικολόγο σου.

Πηγή