Είμαι η μαμά σου και να είσαι σίγουρος ότι με ξέρεις
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Είμαι η μαμά σου και να είσαι σίγουρος ότι με ξέρεις

July 13, 2020

author:

Parenting.gr

Είμαι η μαμά σου και να είσαι σίγουρος ότι με ξέρεις

Έβλεπα το πρωί τον γιο μου. Έπαιζε με τα lego του και μιλούσε μόνος του. Σκεφτόμουν πως στο επόμενο κλείσιμο-άνοιγμα βλεφάρων θα έχει φτάσει πλέον σε ηλικία να παίζει με το tablet (εντάξει δεν θα υπάρχει tablet αλλά κάτι πολύ πιο σούπερ ντούπερ εξελιγμένο κάτι). Και εκεί όπως θα είναι στον καναπέ του με το ουάου κάτι του, ίσως σε κάποια φάση κάνει search τη μαμά του στο google και… ωχ, τι εντύπωση θα σχηματίσει άραγε;

Είμαι μαζί του όπως είμαι παντού. Δεν του κρύβω τη χαρά, τη λύπη μου, τον ενθουσιασμό μου, την αγωνία μου, τα νεύρα μου, την αγάπη μου. Είμαι μαζί του όπως είμαι. Ωστόσο ίσως ανοίξει το facebook και βρεθεί πάνω σε status που ίσως έχω χρησιμοποιήσει λέξεις που δεν επιτρέπονται ή έχω πει πράγματα που δεν θα έπρεπε ή είμαι tagαρισμένη κάπου που δεν θα έπρεπε…

Αγαπημένε (υπέροχε, μοναδικέ, κούκλε, πανέξυπνε, μοναδικέ κ.λπ.) μου γιε, είμαι η μαμά σου (αυτή που της έχεις πετάξει το αεραπλανάκι στα μούτρα, την έχεις πει κουκλίτσα μου, την έχεις κατουρήσει λίγο πριν φύγει για το σημαντικό της meeting, την έχεις πάρει αγκαλιά τόσο σφιχτά που δάκρυσε από χαρά). Ξέρεις τι σημαίνεις για μένα και ξέρεις ποια είμαι. Ωστόσο θέλω να σου θυμίσω πως δεν είμαι μόνο μαμά. Είμαι και σύντροφος του μπαμπά σου, κολλητή φίλη, φίλη σκέτο, επαγγελματίας, εργαζόμενη, κόρη, αδελφή… έχω πολλούς ρόλους και τους αγαπάω όλους.

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεσαι έχω πάει σε πάρτι και έχω μεθύσει, έχω φλερτάρει, έχω βρίσει τον διευθυντή μου, έχω βρίσει και στο δρόμο γιατί είμαι και οδηγός όπως ξέρεις. Έχω εκθέσει κόσμο και έχω εκτεθεί, έχω γελάσει με πράγματα που δεν θα έπρεπε (εντάξει ήταν αστεία) και άλλα διάφορα. Δεν έχω βλάψει κανέναν και δεν έχω κάνει κάτι για το οποίο να ντρέπομαι. Συνεχίζω να είμαι αυτή που ξέρεις λοιπόν. Να το θυμάσαι ακόμα και όταν δεις κάτι που δεν θα σου αρέσει.

Δυστυχώς αν με ψάξεις στο διαδίκτυο δεν θα βρεις κάτι συγκλονιστικό που έχω κάνει (θα ήθελα να έχω κάτι πολύ σημαντικό). Αν όμως κοιτάξεις στον καθρέφτη θα καταλάβεις πως εσύ είσαι ό,τι πιο συγκλονιστικό έχω κάνει.

Προσπαθώ να είμαι πάντα αληθινή με όλους και να είναι ευτυχισμένοι όσοι αγαπάω. Αν λοιπόν δεις κάτι για μένα που δεν θα σου αρέσει δεν πειράζει. Συνεχίζω να είμαι αυτή που είμαι.

Γράφει η Αρχοντούλα Μπαζιώτη

Διαβάστε επίσης:

 7 τρόποι να αντιμετωπίσετε τις τύψεις της μητρότητας

10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλύτερη μητέρα απ’ όσο νομίζεις!

Originally posted 2015-10-15 11:02:27.