Παιδικό πάρτι: Μοναδική αιγυπτιακή τούρτα με πυραμίδες!
LIFESTYLE ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παιδικό πάρτι: Μοναδική αιγυπτιακή τούρτα με πυραμίδες!

August 1, 2019

author:

Parenting.gr

Παιδικό πάρτι: Μοναδική αιγυπτιακή τούρτα με πυραμίδες!

Υλικά
Κρέμα σοκολάτα
Κρέμα βανίλια
4-5 πάτοι παντεσπάνι
σιρόπι
κίτρινη, καφέ και χρυσή σκόνη ζαχαροπλαστικής
3-4 πλαστικοί φοίνικες
μικρές καραμελιτσες
καραμέλες ή σοκολατάκια με χρυσή επικάλυψη

desert-oasis-cake-R106117-ss
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε έναν πάτο παντεσπάνι σε μια λαδόκολλα, σιροπιάζουμε και αλείφουμε με τη μισή ποσότητα κρέμα σοκολάτα. Τοποθετούμε τον δεύτερο πάτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε επίσης.
2. Kόβουμε έξι ίδια τετράγωνα από παντεσπάνι και τοποθετούμε τα δυο πάνω στην τούρτα και τα σιροπιάζουμε επίσης. Αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα την τούρτα, πάνω στο δεύτερο παντεσπάνι και γύρω γύρω. Αφήνουμε χωρίς κρέμα τα τετράγωνα, τα οποία θα αποτελέσουν τα “θεμέλια” των πυραμίδων μας.
3. Για να σκαλίσουμε τις πυραμίδες, χρειάζεται κάποια επιδεξιότητα. Για την κάθε πυραμίδα χρειαζόμαστε 2 από τα τετράγωνα παντεσπάνια. Αφού τα τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο, κόβουμε τις γωνίες με κλίση 45 μοιρών, όπως φαίνεται στο σχήμα. Στη συνέχεια αναστρέφουμε τα κομμάτια που κόψαμε και τα τοποθετούμε στην κρυφή. Κόβουμε πάλι τις άκρες και έχουμε σχηματίσει την πυραμίδα μας. Τοποθετούμε τις πυραμίδες πάνω στην τούρτα.
4. Αλείφουμε τις πυραμίδες με την κρέμα βανίλια. Με το μαχαίρι, σχηματίζουμε εφέ πάνω στις επιφάνειες της πυραμίδας, καθώς και πόρτες.
5. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα πολύχρωμα glitter ζαχαροπλαστικής. Με τα δάχτυλα τα τρίβουμε για να γίνουν σκόνη (όχι τόσο όμως ώστε να εισπνέονται). Ρίχνουμε τη σκόνη γύρω από τις πυραμίδες.
6. Με τις καραμελίτσες στεραιώνουμε τους φοίνικες και καλύπτουμε με χρυσόσκονη. Τοποθετούμε τις χρυσές καραμέλες για να ολοκληρώσουμε τη διακόσμηση.

525x525px-LL-7e84d1ae_a_pym_step1_273
525x525px-LL-82462b59_a_pym_step2_972945e8cb8_a_pym_step3_117

Originally posted 2014-09-17 09:22:51.