Διακοσμήστε με ριγέ εφέ τους τοίχους του σπιτιού σας!
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Διακοσμήστε με ριγέ εφέ τους τοίχους του σπιτιού σας!

November 2, 2019

author:

Parenting.gr

Διακοσμήστε με ριγέ εφέ τους τοίχους του σπιτιού σας!

Το ριγέ στους τοίχους είναι ένα απίθανο εφέ και προσθέτει ζωντάνια στο χώρο μας! Οι ρίγες “φοριούνται”  σε οποιαδήποτε επιφάνεια του σπιτιού αλλά αποτελούν ιδιαίτερη προτίμηση για την κρεβατοκάμαρα και το παιδικό δωμάτιο. Από άποψη στυλ είναι μια αρκετά ασφαλής πρόταση, ειδικά όταν πρόκειται για ρίγες με παρόμοιες αποχρώσεις και διαστάσεις.
Οι ρίγες δεν είναι ένα απλά ένα ακόμα μοτίβο που θα στολίσει το σπίτι μας. Έχουν την “μαγική ικανότητα” να δημιουργούν ψευδαισθήσεις σχετικά με τις διαστάσεις του δωματίου και να “αλλάζουν” αυτό που βλέπουμε.
Για παράδειγμα: Οι κατακόρυφες ρίγες ενισχύουν την εντύπωση του ύψους (οπότε είναι ιδανικές για τα χαμηλοτάβανα δωμάτια) και οι οριζόντιες ρίγες προσφέρουν την αίσθηση του μάκρους (οπότε αποτελούν μια καλή πρόταση για μικρά δωμάτια που θέλουμε να δείχνουν πιο μεγάλα).

Για να τις δημιουργήσετε, λοιπόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

shutterstock_381837652

1. Βάψτε τον τοίχο ενιαία, χρησιμοποιώντας την απαλότερη απόχρωση από τις δυο που θα εναλλάσσονται στο ριγέ. Περάστε όσα χέρια κρίνετε απαραίτητο και αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.
2. Εφόσον η επιφάνεια έχει στεγνώσει, θα πρέπει να τοποθετηθούν “οδηγοί” πάνω στον τοίχο, που είναι απαραίτητοι για να βαφτούν σωστά οι ρίγες. Τι θα χρειαστείτε:
• Κολλητική ταινία
• Αλφάδι
• Υποδεκάμετρο και μέτρο
• Ψαλίδι
• Μολύβι
• Αλφάδι
3. Μετρήστε την κάθετη ως προς τις ρίγες συνολική διάσταση του τοίχου.
4. Διαιρέστε τη συνολική διάσταση με τον επιθυμητό αριθμό ριγών. Επιλέξτε μονό αριθμό, έτσι ώστε οι ακριανές ρίγες του εφέ να έχουν το ίδιο χρώμα. Αυτό θα δώσει ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα. Για το μήκος της κάθε ρίγας, κινηθείτε στο διάστημα από 10 μέχρι 30 εκατοστά. Πιο λεπτές ρίγες θα είναι υπερβολικά στενές και πιο  φαρδιές ίσως να σας κουράζουν.
5. Μετρήστε με τη βοήθεια του υποδεκάμετρου και χωρίστε την μια άκρη του τοίχου – εκείνη όπου οι ρίγες θα είναι κάθετες σε αυτή – σε σταθερά διαστήματα ίσα με το μήκος της κάθε ρίγας. Σημειώστε διακριτικά με το μολύβι. Κάντε την ίδια διαδικασία και στην αντίθετη άκρη του τοίχου.
6. Ενώστε τα σημάδια κατακόρυφα (ή οριζόντια) με μακριά κομμάτια κολλητικής ταινίας. Στη συνέχεια, επιβεβαιώστε με τη βοήθεια του αλφαδιού ότι οι γραμμές είναι εντελώς παράλληλες.
7. Βάψτε με το πιο σκούρο χρώμα εναλλάξ τις περιοχές που ορίζονται από τους οδηγούς
8. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει και αφαιρέστε προσεχτικά τους οδηγούς.

Οι ρίγες σας είναι έτοιμες!

Originally posted 2016-07-08 10:06:15.