Διάλεξη Plastic Fantastic: Η πλαστικότητα του εγκεφάλου τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού (The Hub Events 11 Ιουνίου 20:00)
Επικαιρότητα

Διάλεξη Plastic Fantastic: Η πλαστικότητα του εγκεφάλου τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού (The Hub Events 11 Ιουνίου 20:00)

June 6, 2019

author:

Parenting.gr

Διάλεξη Plastic Fantastic: Η πλαστικότητα του εγκεφάλου τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού (The Hub Events 11 Ιουνίου 20:00)

HubScience

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για όγδοη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «HubScience», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, στις 20:00 σας προσκαλούμε στην τέταρτη φετινή συνάντηση του HubScienceστο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη της ερευνήτριας νευροεπιστήμης Μαρίνας Μαρτίνου με θέμα «Plastic Fantastic: Η πλαστικότητα του εγκεφάλου τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού».

Plastic Fantastic:

Η πλαστικότητα του εγκεφάλου τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού

  • Πώς αντιδρά ο εγκέφαλος σε νεαρή ηλικία αν δεν λειτουργεί κάποια από τις αισθήσεις;
  • Πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνει ένα παιδί ξένες γλώσσες από νεαρή ηλικία;
  • Σε τι ηλικία έμαθε ο Υο Υο Ma να παίζει βιολί;
  • Έχουν οι ενήλικοι εγκέφαλο από μπετόν αρμέ;
  • Τι σχέση έχουν οι οδηγοί ταξί στο Λονδίνο με τη νευροεπιστήμη;

Στη διάλεξή της, η ερευνήτρια νευροεπιστήμης Μαρίνα Μαρτίνου θα απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα και θα μας εντάξει στη σημαντικότατη έννοια της πλαστικότητας του εγκεφάλου κατά την παιδική ηλικία, μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας δημιουργούνται στον εγκέφαλο ένα εκατομμύριο νέες συνάψεις το δευτερόλεπτο. Η Δρ. Μαρτίνου θα συζητήσει για την ύπαρξη κρίσιμων περιόδων ανάπτυξης και αν αυτές διαφέρουν από το ένα γνωστικό πεδίο στο άλλο, ενώ παράλληλα θα μιλήσει για την αλλαγή της μορφολογίας του εγκεφάλου όταν εκτίθεται σε δυσμενείς συνθήκες, όπως η κακοποίηση και η παραμέληση.

Μαρίνα Μαρτίνου

Η Μαρίνα Μαρτίνου έλαβε διδακτορικό στην αναπτυξιακή γνωστική νευροεπιστήμη το 2011 από το University College του πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL). Εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα για τις επιπτώσεις των μακρών επιληπτικών κρίσεων στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο. Εργάστηκε επίσης σε προγράμματα του Medical Research Council (MRC), αποσκοπώντας στην μελέτη των επιπτώσεων της υποξίας στην νευρολογική ανάπτυξη των βρεφών. Μέσα από τη δουλειά της, έχει αποκτήσει εμπειρία σε διάφορες νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως ο αυτισμός, η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) και το σύνδρομο Tourette. Από το 2017 διδάσκει στο Αμερικανικό Κολέγιο, ενώ παράλληλα είναι επίτιμη μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο UCL. Το 2019, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θεοχαράκη, ξεκίνησε εκπαιδευτικά σεμινάρια για παιδιά με στόχο την εκμάθηση των πρωταρχικών εννοιών της νευροεπιστήμης.

Είσοδος ελεύθερη

Πού

The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)

Πότε

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, ώρα 20:00

Χορηγοί Επικοινωνίας

art&life , debop.gr, diorismos.gr, eirinika.gr, ΕΣΕΜΕ, επιχειρώ, forfree, HMG Web Radio, Kallithea Press, openscience, skywalker.gr, Youth Platform, Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, 360view

Πληροφορίες

τηλ.: 210-3411009

email: info@thehubevents.gr

web: www.thehubevents.gr

facebook: https://www.facebook.com/events/416051039227407/