Δεύτερος γάμος: ο ρόλος των παιδιών στην γαμήλια τελετή
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Δεύτερος γάμος: ο ρόλος των παιδιών στην γαμήλια τελετή

November 27, 2021

author:

Parenting.gr

Δεύτερος γάμος: ο ρόλος των παιδιών στην γαμήλια τελετή

Όταν υπάρχουν παιδιά από προηγούμενο γάμο και έχει έρθει η ώρα για τον επόμενο, είναι λογικό να υπάρχει άγχος γι’ αυτό. Στο συγκεκριμένο άρθρο πρόκειται να μιλήσουμε για τον ρόλο των παιδιών στην γαμήλια τελετή. Στην πραγματικότητα όμως καμία σχετική συζήτηση δεν θα έπρεπε να γίνει για μια οικογένεια που νωρίτερα δεν έχει λύσει τα από πίσω θέματα. Η γαμήλια τελετή είναι κάτι που θα γίνει ένα ωραίο απόγευμα ή πρωί και τέλος. Η νέα ζωή στην οποία καλούνται να μπουν τα παιδιά είναι το άλλο και σημαντικότερο θέμα, αλλά θα πάρουμε ως δεδομένο ότι έχεις δουλέψει αρκετά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Όταν, λοιπόν, πλησιάζει η μέρα που θα ενώσεις τη ζωή σου με έναν άλλον άνθρωπο, πρέπει να σκεφτείς και ποιος θα είναι ο ρόλος των παιδιών σου στη γαμήλια τελετή. Έχουμε δει κάποιες μητέρες να συνοδεύονται από τα ίδια τα παιδιά τους στην εκκλησία ή στο Δημαρχείο και έχουμε δει άλλες να μην τα παίρνουν καν μαζί τους στην τελετή του δεύτερου γάμου τους.

Το σωστό είναι να μην απαγορεύσεις στα παιδιά να έρθουν στον γάμο σου. Κάτι τέτοιο θα έβαζε μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε εκείνα και στην καινούργια σου ζωή. Ο νέος σου σύντροφος πρόκειται να είναι μέρος και της δικής τους καθημερινότητας. Από την άλλη αυτή είναι μια ευτυχισμένη στιγμή για εσένα και πώς θα μπορούσες να αποκλείσεις από αυτήν τα άτομα που περισσότερο αγαπάς στη ζωή σου; Από την άλλη όταν υπάρχουν παιδιά στην εφηβεία, τα οποία αντιδρούν λόγω της φάσης στην οποία βρίσκονται ή πιθανόν βαριούνται, δεν έχεις παρά να τα αφήσεις να αποφασίσουν μόνα τους αν θέλουν να παρευρεθούν. Σαφέστατα θα εξηγήσεις ότι θα τα ήθελες δίπλα σου, όμως δεν θα έπρεπε και να τα πιέσεις για αυτό.

Ο ρόλος που θα μπορούσαν να έχουν στη γαμήλια τελετή, προφανώς και μπορεί να είναι άλλος από αυτόν του καλεσμένου. Και πάλι όμως στον βαθμό που τα ίδια το επιθυμούν. Μπορούν να είναι παρανυφάκια, αν είναι πολύ μικρά. Θα μπορούσαν ακόμη και να σε συνοδεύσουν ως τον νέο σου σύντροφο και γαμπρό. Θα μπορούσαν ακόμη να δίνουν τις μπομπονιέρες στο τέλος της τελετής ή να βοηθούν τους καλεσμένους να βρουν τη θέση τους στη γαμήλια δεξίωση. Ακόμη θα μπορούσαν να κρατούν την ώρα της τελετής, τα δαχτυλίδια που θα αλλάξετε με τον νέο σου σύντροφο. Να μοιράζουν τα ροδοπέταλα και το ρύζι. Μια γαμήλια τελετή απαιτεί έτσι κι αλλιώς πολλούς να εμπλακούν για μικροπράγματα που εξυπηρετούν τη διαδικασία. Εσύ βρες ποια είναι αυτά και συζήτησε με τα παιδιά σου για τον ρόλο που θα ήθελαν να έχουν αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα της ζωής σας.

 

 

Originally posted 2017-10-12 09:26:25.