Όταν το μωρό δεν θέλει να μπει στη θάλασσα
ΝΗΠΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ ΤΑΞΙΔΙΑ

Όταν το μωρό δεν θέλει να μπει στη θάλασσα

August 20, 2020

author:

Parenting.gr

Όταν το μωρό δεν θέλει να μπει στη θάλασσα

Τα παιδιά αγαπούν τη θάλασσα! Τα παιδιά λατρεύουν τις βουτιές! Τα παιδιά ξετρελαίνονται στην ιδέα της εξόρμησης στην παραλία! Κι όμως, σε αυτόν τον κανόνα, οι εξαιρέσεις είναι αρκετές και ηχηρές! Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά υπάρχουν παιδιά που δεν τους αρέσει να μπαίνουν στη θάλασσα.  Παρόλο που λατρεύουν τα παιχνίδια στην άμμο με τα κουβαδάκια τους, δεν θέλουν ούτε να σκεφτούν την πιθανότητα μιας βουτιάς.

Ο λόγος είναι απλός. Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι όλα τα παιδιά δεν έχουν τις ίδιες προτιμήσεις ως προς τον τρόπο διασκέδασης, αλλά ούτε τις ίδιες αντιστάσεις στην κλίμακα του φόβου.

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνετε για να βοηθήσετε φέτος το μικρό σας να μπει με ευχαρίστηση στο νερό;

shutterstock_428511043

Καλλιεργήστε κλίμα ιδιαίτερης ευθυμίας πριν φύγετε από το σπίτι 

Συζητήστε για τα παιχνίδια που θα παίξετε στη θάλασσα και για τον πλούτο του βυθού. Αναφερθείτε στην κολύμβηση και στην αξία της ως άθλημα.  Αφήστε το παιδί να επεξεργαστεί τα είδη για την παραλία, να επιλέξει το μαγιό του και να παίξει με το αντηλιακό!

Επιλέξτε μια παραλία που δεν θα τρομάζει το παιδί

Τα βράχια ή τα κρύα νερά ίσως είναι ο λόγος που το παιδί αισθάνεται ανασφάλεια και δεν θέλει να μπει στο νερό. Η απότομη κλίση της θάλασσας ενδέχεται να επιτείνει το εχθρικό κλίμα, οπότε προτιμήστε μια ξέβαθη παραλία. Επίσης, στην αρχή αποφύγετε παραλίες με σκοτεινό βυθό, με φύκια και  αχινούς.

shutterstock_438439177

Παίξτε και βραχείτε

Πριν επιχειρήσετε να βουτήξετε, προτείνετε του να παίξετε με την μπάλα ή με τα κουβαδάκια  κοντά στη θάλασσα.  Φροντίστε να βρέχεστε συχνά με το θαλασσινό νερό για να εξοικειώνεται το παιδί με τη διαδικασία.

Πείτε όχι στα φουσκωτά

Τα μπρατσάκια και το σωσίβιο είναι απαραίτητα μέσα ασφάλειας για τα παιδιά μέσα στο νερό. Στην αρχή όμως δοκιμάστε να μπείτε με το παιδί στην αγκαλιά σας χωρίς τα μπρατσάκια. Ίσως με αυτόν τον τρόπο νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

shutterstock_394919326

Μην επιμείνετε

Εφόσον βρεθείτε στην παραλία και το παιδί δεν θέλει να βουτήξει στη θάλασσα, απλά σεβαστείτε την επιλογή του χωρίς μεγάλη επιμονή. Μην προσπαθήσετε να επιβάλετε την γνώμη σας και μην πιέσετε το παιδί. Σε καμία περίπτωση μην το προσβάλλετε ή το συγκρίνετε με άλλα παιδιά της ηλικίας του που τα καταφέρνουν. Ένας πιθανός καυγάς θα οδηγήσει σε πείσμα και αντίδραση και θα το κάνει να νιώσει άσχημα και μάλιστα σε δημόσιο χώρο. Δώστε του χρόνο!

Originally posted 2016-07-28 04:00:21.