Γρήγορα, εύκολα και με ξεχωριστή γεύση: Αλμυρές κρέπες με γαλοπούλα και σπανάκι
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γρήγορα, εύκολα και με ξεχωριστή γεύση: Αλμυρές κρέπες με γαλοπούλα και σπανάκι

January 7, 2017

author:

Parenting.gr

Γρήγορα, εύκολα και με ξεχωριστή γεύση: Αλμυρές κρέπες με γαλοπούλα και σπανάκι

Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρετε για 2 με 3 λεπτά κομμάτι από φιλέτο γαλοπούλας από την κάθε πλευρά.

Στη συνέχεια προσθέτετε σκόρδο, πιπεριές και σπανάκι και τα αφήνετε να τηγανιστούν μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζύμη κρέπας ή κανονικά φύλλα πίτας. Απλώνετε το φύλλο, ρίχνετε λίγο λευκό τυρί της επιλογής σας, γέμιση και το τυλίγετε.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, ανάλογα με το πόσο μεγάλα σας βγαίνουν τα ρολά και τα βάζετε όλα σε ένα καλά λαδωμένο πυρέξ.

Αν θέλετε έξτρα γεύση, μπορείτε να ρίξετε από πάνω κρέμα γάλακτος και κεφαλογραβιέρα, αλλιώς μπορείτε να κρατήσετε το φαγητό light και να το βάλετε όπως είναι στο φούρνο.

Ψήνετε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
*Η γαλοπούλα είναι ένα λευκό κρέας με χαμηλή θερμιδική απόδοση και είναι εξαιρετική πρωτεινική πηγή όταν κάποιος κάνει δίαιτα. Περιέχει απαραίτητα αμινοξέα για τη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού και βοηθάει στην ανάπτυξη της σεροτονίνης, χημική ουσία του νευρικού μας συστήματος που καθορίζει την διάθεση, την ποιότητα του ύπνου και τη συναισθηματική σταθερότητα.