Γλυκιά Κολοκυθόπιτα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

June 18, 2020

author:

Parenting.gr

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Σήμερα υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο με ένα πεντανόστιμο γλυκό λαχανικό εποχής την κίτρινη κολοκύθα! Μπορούμε να φτιάξουμε πάρα πολλά φαγητά και γλυκά με την κολοκύθα αλλά τέτοια εποχή μια παραδοσιακή κολοκυθόπιτα επιβάλλεται!

Υλικά:

6 φύλλα κρούστας
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα (ψαχνά)
1 κ. γλ. γαρύφαλλα
2 κ. γλ. κανέλα
3/4 φλ. καρυδόψιχα
1 φλιτζ. χονδρό σιμιγδάλι
1 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. σταφίδα
ελαιόλαδο
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα ψαχνά της κολοκύθας και αφού τα τρίψουμε τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας απαλά. Έπειτα τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Μετά στεγνώνουμε την κολοκύθα από τυχόν υγρά και την ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή με τα τριμμένα γαρύφαλλα, τα σπασμένα καρύδια, τη σταφίδα και το σιμιγδάλι.
Λαδώνουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας αφού τα αλείψουμε με λάδι το κάθε ένα ξεχωριστά.
Έπειτα τα γεμίζουμε με το μείγμα της κολοκύθας και το απλώνουμε να πάει παντού. Μόλις τελειώσουμε με το μείγμα βάζουμε άλλα 3 φύλλα αφού τα αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα στριφογυρίζουμε όλα μαζί και με τα κάτω φύλλα.
Αφού τη γυρίσουμε την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε για λιγότερο από μία ώρα στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις τη βγάλουμε ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη προαιρετικά ή απλώς λίγη ζάχαρη και απολαμβάνουμε!

Διαβάστε επίσης:

5 λάθη που δημιουργούν στα παιδιά αντιπάθεια για τα λαχανικά!

Παιδί δύσκολο στο φαγητό; Βάλε πρόγραμμα!

Originally posted 2015-10-01 04:30:15.