Ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας την Κυριακή!
7hmeres Γωνιά της μαμάς Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ & ΑΣΚΗΣΗ

Ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας την Κυριακή!

December 10, 2019

author:

Parenting.gr

Ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας την Κυριακή!

Breeze-bike-ridesΜε αφορμή τον 22ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας που διοργανώνεται από το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας την Κυριακή 26 Απριλίου στις 11.30 το πρωί κάνουμε αυτό το αφιέρωμα για όλες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που σκέφτονται να πάρουν τους δρόμους με το ποδήλατο αλλά έχουν τις αμφιβολίες τους!

Ο Ποδηλατικός Γύρος θα έχει ως εκκίνηση το Ζάππειο και έχει διαδρομές 8,5χλμ. Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (αριστ) – Β. Όλγας (αντ. Ρεύμα) – Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Πατησίων (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αιόλου – Σταδίου – Φιλελλήνων – Ζάππειο.
Η διαδρομή 2,7 χλμ.: Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (δεξιά) – Πανεπιστημίου – Αρσάκη (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων- Αμαλίας – Ζάππειο.
διαδρομή Α.με.Α (1,1χλμ): Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ζάππειο.podilatikos

Γιατί να συμμετάσχουμε;
Για όσους δεν έχουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπολίτες μας και να ανακαλύψουμε τα οφέλη και τη χαρά της ποδηλασίας!

Η ποδηλασία μπορεί να είναι μια περιπέτεια ζωής! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βάλει κανείς το ποδήλατο στη ζωή του.

Καταρχήν το ποδήλατο είναι για όλες τις ηλικίες! Δεν είναι μόνο η διασκέδαση των παιδιών ή των αθλητών. Αντί να τρέχουμε μόνο σε γυμναστήρια, μπορούμε μερικές φορές την εβδομάδα να κάνουμε ποδήλατο και ταυτόχρονα να απολαμβάνουμε τη βόλτα μας! Και μπορεί να αποτελέσει μια δραστηριότητα για όλη μας τη ζωή!

Επίσης είναι διασκεδαστικό! Ας θυμηθούμε τις στιγμές που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά πόσο ωραία περνούσαμε! Ο αέρας στο πρόσωπο, οι ήχοι, οι εικόνες και η όλη επικοινωνία με το περιβάλλον μας δίνουν πάρα πολλά ερεθίσματα και μας χαρίζουν ξεχωριστές στιγμές χωρίς να είμαστε στους τέσσερις τοίχους και να κάνουμε μια τυπική γυμναστική!

Είναι μια δραστηριότητα για οπουδήποτε. Σε μια μεγάλη πόλη, στην εξοχή, στο βουνό, στην παραλία…οπουδήποτε!

Τέλος η ποδηλασία σου δίνει την ευκαιρία να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες! Μπορείς να κάνεις βόλτα με φίλους σου, να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, είναι μια εμπειρία που μπορεί να δημιουργήσει σχέσεις σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο! Είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσεις σε ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους! Μπορείς επίσης να βρεις ομάδες ποδηλατών στην περιοχή σου και να ενταχθείς, σπάζοντας λίγο την μονοτονία της εβδομάδας!Empty nester couple riding bikes playfully at sunset in a neighborhood

Ας μη χάνουμε καιρό! Οι εγγραφές για τον Ποδηλατικό Γύρο πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, έως 24/4 και ώρα 16:00, ενώ από τις 8 Απριλίου έως τις 24 Απριλίου οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους από τα Κεντρικά Γραφεία στο Πνευματικό Κέντρο, Ακαδημίας 50, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 –16:00 και το Σάββατο 25/4, 9:00 – 17:00, Πληροφορίες στο 210-5284873 – 4

Και ας κάνουμε τη ζωή μας…ποδήλατο!

Originally posted 2015-04-20 05:30:56.