Για μαμάδες που θέλουν να είναι fit!
ΑΣΚΗΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΓΕΙΑ

Για μαμάδες που θέλουν να είναι fit!

December 6, 2019

author:

Parenting.gr

Για μαμάδες που θέλουν να είναι fit!

Για μαμάδες που θέλουν να είναι fit και να χάσουν τα κιλάκια της εγκυμοσύνης ενώ παράλληλα θέλουν να δυναμώσουν το σώμα τους υπάρχουν πολλές μα πολλές επιλογές! Έχουν δημιουργήσει τα κατάλληλα προγράμματα για τις μαμάδες που θέλουν να γυμναστούν μόνες τους ή και με το παιδί τους!

Ερευνήσαμε τα προγράμματα άσκησης και σου προτείνουμε να δοκιμάσεις μερικά από αυτά! Μη χάνεις ούτε λεπτό για να έχεις μια εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμφάνιση!

Fit mom

tabataΈνα από τα πιο σημαντικά άγχη μιας μητέρας είναι πως θα χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης! Το Fit mom είναι το πρόγραμμα που δημιούργησε το Aquabirth συνδυάζοντας την άσκηση και την διατροφή με σκοπό να βοηθήσει τη γυναίκα μετά τον τοκετό να επανέλθει, προσφέροντάς της ευεξία και δύναμη ώστε να ανταπεξέρχεται πιο εύκολα στις νέες της υποχρεώσεις, Τι σημαντικότερο λοιπόν, από το να γνωρίσουμε και να ακολουθούμε ένα σωστό πρωτόκολλο διατροφής και άσκησης από εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες, βάζοντας γερά θεμέλια στον εαυτό μας για να μπορέσει να προσαρμοστεί ομαλά και πάλι στον φυσιολογικό του ρυθμό…! Γυμναστική 2 φορές την εβδομάδα σε συνδυασμό με καλό ύπνο και σωστή διατροφή μόνο να ωφελήσουν μπορούν. Αυτό που χρειάζεται από εσάς, είναι να διαθέσετε λίγο χρόνο από την καθημερινότητά σας για να φροντίσετε το σώμα σας, να έχετε θετική ενέργεια, λίγη υπομονή και… καλή προπόνηση! Το κομμάτι της σωματικής άσκησης έχει αναλάβει ο MSc καθηγητής φυσικής αγωγής Άρης Δράκος, εφαρμόζοντας τη νέα και αποτελεσματική μέθοδο Tabata- τη μαγική γυμναστική για την καύση του λίπους ενώ βασικό ρόλο στο πρόγραμμα fit mom κατέχει και η Μαρία Ράπτη διαιτολόγος- διατροφολόγος, που θα σας παρακολουθεί συστηματικά και θα σας επισκέπτεται ανά 15 μέρες!

Στο fit mom μπορούν να συμμετέχουν οι μητέρες, αφού περάσουν 8 μήνες μετά τον τοκετό τους.
Πληροφορίες: Χώρος κέντρο Νεότητας Παπάγου- Χολαργού, Νευροκοπίου και Αργυροκάστρου! Πληροφορίες: 6987586485

Baby yoga

Εάν δε θες να αφήσεις το μωρό για να πας για γυμναστική κανένα πρόβλημα! Πηγαίνετε μαζί! Η Baby yoga είναι η ιδανική ευκαιρία μωρό και μητέρα να κάνουν μαζί μια διαφορετική δραστηριότητα, διασκεδαστική αλλά και με σημαντικά οφέλη. Τελευταία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και ενθουσιάζει τις μαμάδες! Το Athens Yoga Center πραγματοποιεί μαθήματα που συνδυάζουν στάσεις γιόγκα και τεχνικές αναπνοής για τη μαμά, στάσεις γιόγκα για το μωρό, στάσεις γιόγκα για τη μαμά και το μωρό μαζί, κινήσεις ανάπτυξης για το βρέφος, μασάζ για το βρέφος, βαθιά χαλάρωση για τη μαμά και το μωρό μαζί.

Τα μαθήματα γίνονται στο στούντιο Athens Yoga Center, Λουίζης Ριανκούρ 65-67, Αμπελόκηποι, 213 038 36 11

PILATES για μαμάδες και παιδιά

mother-and-son1Για μαμάδες μεγαλύτερων παιδιών ένα ξεχωριστό πρόγραμμα δημιουργήθηκε στον Τεχνότοπο. Πρωτότυπο πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου οι μαμάδες γυμνάζονται μαζί τα παιδιά τους! Οι ασκήσεις για τις μαμάδες στηρίζονται στη μέθοδο PILATES, ενώ τα παιδιά ακολουθούν μουσικο-κινητικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην ηλικία τους. Παιδιά και μαμάδες γυμνάζονται είτε ως ζευγάρια (πρακτική που συμβάλλει και στο ψυχικό τους δέσιμο), είτε χωρίζονται σε δύο ομάδες (με τα παιδιά να δένονται περισσότερο μεταξύ τους και να λειτουργούν ανεξάρτητα από τη μαμά). Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό πρόγραμμα που συνδυάζει μυϊκή ενδυνάμωση και παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα παίζει έμμεσο ρόλο στη σωστή διαμόρφωση της σχέσης μαμάς – παιδιού!!

Πληροφορίες: Τεχνότοπος Σοφοκλή Βενιζέλου και Μαρμαριωτίσσης 28, Χαλάνδρι, 2106814336

Διάβασε επίσης: To σώμα σου μετά την εγκυμοσύνη

 

 

Originally posted 2015-04-13 07:30:13.