Για ένα ευτυχισμένο σπιτικό!
Eίμαι μαμά Γωνιά της μαμάς Σπίτι & μαμά

Για ένα ευτυχισμένο σπιτικό!

February 10, 2020

author:

Parenting.gr

Για ένα ευτυχισμένο σπιτικό!

Το σπίτι μας θα πρέπει να το νιώθουμε σαν σπιτικό, το δικό μας ευτυχισμένο σπιτικό που θα μας κάνει νι νιώθουμε υπέροχα! Στην πραγματικότητα οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της καθημερινότητάς μας από τον ύπνο μέχρι και τη υγεία μας! Τα χρώματα στους τοίχους και τα έπιπλα, η τάξη, το φως μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη ενέργειά μας! Ποια είναι τα μυστικά για να δημιουργήσεις την κατάλληλη σπιτική ατμόσφαιρα; Για ρίξε μια ματιά!

Άνεσηmodern-living-room-designs-interior-decorating-6

Mαλώνεις συχνά με τον σύντροφο σου για την αναπαυτική πολυθρόνα ή για την καλύτερη γωνιά του καναπέ; διάλεξε έναν άλλον που να είναι αναπαυτικός κι άνετος και για τους δύο! Η πάρε μια εξίσου αναπαυτική πολυθρόνα για να είστε και οι δύο ευχαριστημένοι! Το σαλόνι χρειάζεται να έχει οτιδήποτε εσύ θεωρείς απαραίτητο για την άνεσή σου!

Αναζωογόνηση

Αν το σπίτι πρέπει να έχει ένα δωμάτιο όαση σίγουρα αυτό πρέπει να είναι το υπνοδωμάτιο. Οπότε διάλεξε τα χρώματα που σου αρέσουν και μην το χρησιμοποιείς σαν αποθήκη. Αντιμετώπισε το ως το δικό σου χώρο αναζωογόνησης. Βάλε χαλαρωτική μουσική, χαμήλωσε το φωτισμό, χρησιμοποίησε μαξιλάρια και σεντόνια από οργανικό βαμβάκι και ένα καλό στρώμα για να σε ξεκουράζει κι όχι να σε κουράζει!

Ηρεμίαimg75Yotu.jpg_556x435_q85

Αρμονία, ηρεμία, ησυχία. Δεν είναι αυτά που θέλουμε μόλις μπαίνουμε στο σπίτι; Η διακόσμηση του σπιτιού με απαλά χρώματα μπορεί να συμβάλει σε μια πιο ήρεμη ζωή μέσα στο σπίτι!

Να σε καλωσορίζει

Δε σου αρέσει το χρώμα της πόρτας σου; άλλαξε το! Και βάλε ένα χαρούμενο πατάκι που να σε καλωσορίζει κάθε φορά που μπαίνεις μέσα!

Να ταιριάζει με τις ανάγκες σου

Έχεις κάποιο χώρο αναξιοποίητο; μετέτρεψε τον σε κάτι που έχεις ανάγκη για παράδειγμα σε μίνι γυμναστήριο, ή σε δωμάτιο χαλάρωσης, ή σε home cinema!

Φως

Το φυσικό φως είναι θεραπευτικό και επιδρά θετικά στο μυαλό, στο πνεύμα και στο σώμα! Το να έχεις φως μέσα στο σπίτι σου είναι το καλύτερο! Μη βάζεις βαριές σκούρες κουρτίνες, βάλε καθρέπτες και ανοιχτά χρώματα για να έχεις πάντα ένα φωτεινό σπίτι!

Να είναι προσωπικόbalcony-plants-01_rect540

ένα σπίτι που αντανακλά κατευθείαν το γούστο σου και τις προτιμήσεις σου σε κάνει αμέσως να αισθάνεσαι όμορφα! Η άνεση και η ευτυχία δεν πάνε με το μέγεθος του σπιτιού αλλά με το συναίσθημα που δημιουργείται από την αισθητική που του δίνεις με την διακόσμηση! Οπότε σκέψου αν το σπίτι σου αντανακλά αυτό που σου αρέσει!

Να είναι πράσινο

Όχι δεν εννοούμε να βάψεις όλο το σπίτι πράσινο, αλλά να χρησιμοποιήσεις πράσινο! Φύτεψε στη βεράντα φυτά και βότανα γιατί βοηθούν πολύ στην ενέργεια του σπιτιού και ταυτόχρονα στην υγεία σου αφού θα μπορείς να τρως έστω και λίγα βιολογικά προϊόντα παό τα χεράκια σου!

Να είναι τακτοποιημένο

Η ακαταστασία μπορεί να επιδράσει αρνητικά πάνω σου. Μπορεί να σε κουράζει, κρατάει περισσότερη σκόνη και δε δημιουργεί αρμονία που τη χρειάζεσαι. Πέτα τα παλιά, ή καλύτερα χάρισέ τα, μείνε με τα λίγα και απαραίτητα κι οργάνωσε τα έτσι ώστε να τα διευκολύνεις την καθημερινότητά σου και να διώξεις μια και καλή την ακαταστασία! Οπότε βάλε τάξη στο σπίτι σου!101751502.jpg.rendition.largest

Να είναι καθαρό

Τα περισσότερα μικρόβια του σπιτιού έρχονται με τα παπούτσια μας! Οπότε βάλε ένα χαλάκι έξω από το σπίτι να τα σκουπίζεις καλά, και μόλις μπεις μέσα βγάλε τα και αποθήκευσέ τα σε μια παπουτσοθήκη. Επιπλέον, οργάνωσε το πρόγραμμα καθαριότητας έτσι ώστε να φροντίζεις να έχεις πάντα ένα καθαρό σπιτικό!

Διάβασε επίσης: 8 tips για ανοιξιάτικη διακόσμηση!

 

 

 

Originally posted 2015-06-10 04:30:41.