Γιατί παχαίνει το ψωμί;
MYCARE ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΥΓΕΙΑ & ΑΣΚΗΣΗ

Γιατί παχαίνει το ψωμί;

October 4, 2016

author:

Parenting.gr

Γιατί παχαίνει το ψωμί;

ΕισαγωγήTο σύγχρονο ψωμί
Πριν από περίπου 150 χρόνια, ανακαλύφθηκε ότι αν αφαιρέσουμε από το σιτάρι το φύτρο σταριού και το πίτουρο, το αλεύρι δεν γίνεται μόνο πιο άσπρο και μαλακό, αλλά και πιο ανθεκτικό. Έτσι, πολύ πρόσφατα στη συνολική ανθρώπινη ιστορία, ξεκινήσαμε να τρώμε άσπρο ψωμί.
Όταν όμως το στάρι εξευγενίζεται σε άσπρο αλεύρι, δεν χάνει μόνο το φύτρο σταριού και το πίτουρο, αλλά και άλλα 20 θρεπτικά συστατικά τα οποία μηδενίζονται ή μειώνονται σημαντικά.
Όταν εμπλουτίζουμε το αλεύρι που έχει προκύψει με 4 από αυτά τα 20, δεν λύνουμε το πρόβλημα. Τα συστατικά με τα οποία εμπλουτίζουμε το αλεύρι δεν είναι μόνο λιγότερα, αλλά τους λείπει και η ενέργεια που είχαν όταν ήταν μέρος ενός ζωντανού, αναπτυσσόμενου φυτού.