Γιατί να προτιμήσω τροφές με ω-3;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Γιατί να προτιμήσω τροφές με ω-3;

August 15, 2020

author:

Parenting.gr

Γιατί να προτιμήσω τροφές με ω-3;

Plant-based and animal sources of Omega-3 acids

Γιατί να προτιμήσω τροφές με ω-3;

Πολλά έχουν ακουστεί για τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και όχι άδικα. Εκατοντάδες έρευνες που έχουν διενεργηθεί για να μελετηθεί η επίδρασή τους στον ανθρώπινο οργανισμό αποδεικνύουν ότι η κατανάλωσή τους ενέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Ίσως τα οφέλη αυτά να ‘απαντάνε’ (σε) και να αντισταθμίζουν πολλούς από τους επιβαρυντικούς παράγοντες του μοντέρνου τρόπου ζωής που ακολουθούμε, το σημαντικό όμως είναι ότι όλοι μας μπορούμε να ωφεληθούμε εντάσσοντας στην καθημερινή μας διατροφή τρόφιμα που περιέχουν αυτά τα τόσο χρήσιμα και ωφέλιμα λιπαρά. Ποια είναι όμως τα οφέλη τους και γιατί είναι τόσο σπουδαία για τον οργανισμό μας;

Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης, μειώνοντας την ‘κακή’ (LDL) και αυξάνοντας την ‘καλή’ (HDL). Χαμηλώνουν την αρτηριακή πίεση, αποτρέπουν τη δημιουργία θρόμβων και σταθεροποιούν το ρυθμό των καρδιακών παλμών. Τα ω-3 λιπαρά οξέα κάνουν το αίμα πιο ρευστό και έτσι μπορούν να αποφευχθούν επιπλοκές που σχετίζονται με την μη σωστή ροή του αίματος στο κυκλοφορικό μας σύστημα. Επίσης, μειώνουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα, λίπη που συνδέονται με καρδιολογικές παθήσεις. Ο τρόπος ζωής μας και οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε πολύ αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα μας. Τα ω-3 λιπαρά έρχονται να αντισταθμίσουν αυτό το φαινόμενο.

Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα λειτουργούν προστατευτικά για τους ιστούς μας και μειώνουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

Είναι ουσιώδη για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου. Η κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από τη μητέρα συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου και των οφθαλμών του εμβρύου και του νεογνού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας.

Καθυστερούν τη γήρανση. Η επίδρασή τους συνολικά στον ανθρώπινο οργανισμό έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καθυστέρηση της γήρανσης!

Διαβάστε επίσης:

Η ανθυγιεινή διατροφή επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου

Πλούσιο σε φυτικές ίνες Smoothie με μπρόκολο

Originally posted 2016-03-10 08:31:29.