Γιατί είναι το δίχρονό μου τόσο προκλητικό, και πώς μπορώ να το κάνω να με ακούει;
ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ

Γιατί είναι το δίχρονό μου τόσο προκλητικό, και πώς μπορώ να το κάνω να με ακούει;

June 30, 2020

author:

Parenting.gr

Γιατί είναι το δίχρονό μου τόσο προκλητικό, και πώς μπορώ να το κάνω να με ακούει;

Δεν είναι να είναι προκλητικό. Θέλει, ωστόσο, να έχει τον έλεγχο, αλλά όχι με τον τρόπο που σκέφτεστε. Σε αυτή την ηλικία τα νήπια προσπαθούν να παλέψουν με πρότυπα συμπεριφοράς και τους κανόνες της οικογένειας. Ο δρόμος για την υπακοή, δεν θα είναι ομαλός. Η τήρηση των κανόνων για ένα μικρό παιδί και οι υπακοή στις εντολές σας εξακολουθεί να είναι δύσκολη.

Πρώτον, τα νήπια θέλουν αυτό που θέλουν όταν το θέλουν. Πολλές φορές αντιμετωπίζουν το να ενδίδουν σε εσάς σαν μία πραγματική απώλεια. Δεύτερον, θέλουν να ξέρουν ακριβώς πώς ορίζονται οι κανόνες (‘Αν κάθομαι τόσο κοντά στην άκρη του γκρεμού, θα μου πει να μετακινηθώ προς τα πίσω; Τώρα που είμαι ακόμα πιο κοντά;’) Τρίτον, πραγματικά εξακολουθούν να χρειάζονται την καθοδήγησή σας σε πολλά θέματα ακόμα.

Γι’αυτό και δεν είναι περιφρόνηση, στην ουσία, η δοκιμή που μάς κάνουν, αλλά αντιθέτως, είναι υγιής. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τι να περιμένουμε από αυτήν. Μάλλον όχι πάρα πολλά. Αντί να τρομάζετε από την ανυπακοή των νηπίων σας, προσεγγίστε το ζήτημα με μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Προσπαθήστε να κάνετε το σπίτι ένα περιβάλλον όπου ο αριθμός των «όχι» δεν είναι συντριπτικός – επιλέξτε τις μάχες σας. Προσπαθήστε να κάνετε τη συμμόρφωση μια συνεργατική προσπάθεια μεταξύ των δυο σας. Για παράδειγμα, αν δεν θέλετε να παίξει με τη συλλογή σας από κρυστάλλινα ποτήρια, βεβαιωθείτε ότι τα ποτήρια είναι κλειδωμένα και δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά. Εάν συλλέγετε σπάνια βιβλία, κρατήστε τα στο πάνω ράφι, αντί να θυμίζετε στο παιδί σας συνεχώς ότι δεν μπορεί να παίξει με αυτά τα ειδικά βιβλία. Μάθετε να επιλέγετε τις μάχες σας – αυτό θα σας βοηθήσει σε βάθος χρόνου στην ανατροφή των παιδιών σας μέχρι να φτάσουν και στην εφηβεία. Και να θυμάστε να έχετε μια αίσθηση του χιούμορ – τα δίχρονα μπορεί να είναι αρκετά αστεία και ευρηματικά όταν πιέζουν για υπέρβαση των ορίων.

Διαβάστε επίσης:

Πειθαρχία χωρίς τιμωρία: Όσα θέλετε να ξέρετε!

Πειθαρχία και παιδιά: 4 αρχικά βήματα

7 σημάδια που δείχνουν ότι δεν έχετε τη σωστή νταντά

Originally posted 2015-10-08 10:43:42.