Γιατί δεν πρέπει να ρωτάτε μια γυναίκα πότε θα κάνει παιδιά
Uncategorized

Γιατί δεν πρέπει να ρωτάτε μια γυναίκα πότε θα κάνει παιδιά

June 27, 2020

author:

Parenting.gr

Γιατί δεν πρέπει να ρωτάτε μια γυναίκα πότε θα κάνει παιδιά

den-prepei-na-rwtate-mia-gunaika-pote-tha-kanei-paidia_w_lΑυτή η γυναίκα έχει την τέλεια απάντηση γιατί δεν πρέπει να ρωτάμε τους ανθρώπους γιατί δεν έχουν κάνει παιδιά. Σύμφωνα με εκείνη, ακόμα και αν θεωρείτε ότι δεν είναι κάτι σημαντικό για εσάς, μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για το άτομο που ρωτάτε.

Η Εμιλι Μπίνγκαμ είναι μια 33χρονη freelance δημοσιογράφος και σύμβουλος social media από το Μίσιγκαν.

Πριν από λίγες μέρες άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή πολλών γυναικών, γράφοντας ένα ποστ στο Facebook, όπου αναφερόταν στους ανθρώπους που ρωτούν αδιακριτα άλλους για θέματα γονιμότητας και αναπαραγωγής.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ανέβασε μια φωτογραφία από ένα υπερηχογράφημα μαζί με το μήνυμά της.

Τι έγραψε

“Γεια σε όλους!!! Τώρα που έχω την προσοχή σας με αυτό το τυχαίο υπερηχογράφημα από την Google, θα ήθελα να σας πω φιλικά ότι τα σχέδια αναπαραγωγής των άλλων ανθρώπων δεν είναι δουλειά σας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ. Πριν ρωτήσετε από ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι πότε θα ξεκινήσουν να κάνουν οικογένεια, πριν ρωτήσετε τους γονείς ενός μοναχογιού πότε θα του κάνουν αδελφάκι, πριν ρωτήσετε μία 30χρονη πότε θα κάνει παιδιά επειδή το βιολογικό της ρολόι χτυπάει, σταματήστε! Παρακαλώ σταματήστε! Δεν ξέρετε ποιος έχει πρόβλημα υπογονιμότητας ή θρηνεί μια αποβολή ή αντιμετωπίζει θέματα υγείας. Δεν ξέρετε ποιος έχει προβλήματα στη σχέση του ή είναι κάτω από πολλή πίεση ή η χρονική στιγμή δεν είναι η σωστή. Δεν ξέρετε πώς αυτή η φαινομενικά αθώα ερώτηση σας θα μπορούσε να προκαλέσει σε κάποιον θλίψη, πόνο, στρες ή απογοήτευση. Σίγουρα, για μερικούς ανθρώπους τα ερωτήματα αυτά προκαλούν αρνητικά συναισθήματα – αλλά μπορώ να σας πω, από τη δική μου εμπειρία και όσα έχω ακούσει από φίλους μου, ότι είναι πιθανό να τους προκαλέσουν.”

To ποστ έγινε viral

Η ανάρτηση αυτή έχει γίνει viral με πάνω από 76.242 κοινοποιήσεις ενώ έχει συγκεντρώσει χιλιάδες σχόλια, τα περισσότερα από τα οποία είναι υποστηρικτικά.

Πηγή: thetoc.gr

Originally posted 2015-10-07 06:39:10.