Γευστικό έργο τέχνης: Λαζάνια με κιμά και κόκκινη σάλτσα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γευστικό έργο τέχνης: Λαζάνια με κιμά και κόκκινη σάλτσα

December 25, 2016

author:

Parenting.gr

Γευστικό έργο τέχνης: Λαζάνια με κιμά και κόκκινη σάλτσα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.

Ξεκινάτε με τον κιμά. 

Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι, βάζετε λάδι και μισό κιλό κιμά. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σέλερι και τα ανακατεύετε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Σβήνετε με κόκκινο κρασί, και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε ντομάτα, ξερό βασιλικό, ζάχαρη και επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Διαλύετε πελτέ σε μισό φλυτζάνι με νερό και τον ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τον κιμά.

Τα αφήνετε όλα μαζί να βράσουν, μέχρι ο κιμάς να μαγειρευτεί και να μελώσει.

Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας.

Σε ένα τηγάνι, σωτάρετε ντομάτα, λάδι, σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να δέσουν. Στο τέλος, προσθέτετε και λίγο βασιλικό.

Βράζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό, και όταν πάρει βράση, ρίχνετε ένα ένα τα λαζάνια για να μην σας κολλήσουν. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και τα στραγγίζετε.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ξεκινάτε να στήνετε το πιάτο σας. Το βουτυρώνετε καλά, και για αρχή ρίχνετε λίγη από την σάλτσα και βάζετε μια στρώση από τα λαζάνια και κιμά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, μέχρι να έχετε 3 στρώσεις κιμά και 4 λαζάνια. Περιχύνετε με αρκετή μοτσαρέλα και ψήνετε στους 220 βαθμούς.

Τα μακαρόνια διατηρούν υψηλή τη θέση τους στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών και είναι ιδανικό συνοδευτικό για τα πρωτεινούχα γεύματα. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, σίδηρο και πρωτεΐνες οι οποίες είναι υψηλής ποιότητας και εύπεπτες, γεγονός ιδιαίτερα ελκυστικό για βρέφη, παιδιά που βρίσκονται σε ανάπτυξη.