Γαρίδες σε καλαμάκι με βασιλικό

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

DSC_0264Η νόστιμη γαρίδα είναι στις προτιμήσεις μας όλο το χρόνο αλλά ένας λόγος παραπάνω να τις φέρνουμε στο πιάτο μας τώρα το καλοκαίρι για να μυρίσει η κουζίνα μας θάλασσα! Το καλό με τις γαρίδες εκτός του ότι είναι πολύ εύκολες στο μαγείρεμα είναι ότι δεν έχουν κόκκαλα!

Επίσης είναι πολύ θρεπτικές καθώς περιέχουν υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης, είναι χαμηλές σε λιπαρά και είναι πλούσια πηγή βιταμινών!

Για την πιο υγιεινή εκδοχή όμως της γαρίδας είναι καλό να αποφεύγουμε το τηγάνι και να τις προτιμάμε είτε βραστές είτε ψητές στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ!

Η παρακάτω συνταγή που είναι για γαρίδες καλαμάκι είναι κατάλληλη για τα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου πάρτι στον κήπο ή στην ταράτσα ή ακόμα και εάν δεν έχουμε ψησταριά γίνονται πολύ νόστιμες και στο γκριλ του φούρνου μας!

Υλικά:

20 μεγάλες γαρίδες
ελαιόλαδο
λευκό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο λεμόνι
πορτοκαλι
βασιλικό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις γαρίδες ιδανικά τις αποφλοιώνουμε ή παίρνουμε έτοιμες.
2. Λιώνουμε το σκόρδο, στίβουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με τη μουστάρδα, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κ.σούπας κρασί, αλατοπίπερο και μπόλικο βασιλικό
3.  Ανακατεύουμε για να γίνουν σάλτσα και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τις γαρίδες.
4. Τις αφήνουμε στη μαρινάρα σκεπασμένες για αρκετή ώρα σίγουρα 40-50 λεπτά.
5. Έπειτα παίρνουμε μια- μία τις γαρίδες και τις περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο ή ετοιμάζουμε την ψηστιέρα μας και τις ψήνουμε για λίγο μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
6. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα ζεστές και τις τρώμε είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο!

The post Γαρίδες σε καλαμάκι με βασιλικό appeared first on Arkoudos, Συνταγές … μέλι.

Περισσότερα άρθρα