3 υπέροχα παιδικά βιβλία

author:

Parenting.gr

3 υπέροχα παιδικά βιβλία

FU06338_largeΗ εκπαίδευση και η ανάπτυξη των παιδιών είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τους γονείς. Υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου για να του δώσεις τα κίνητρα για μάθηση και να βοηθήσεις ουσιαστικά την ανάπτυξή τους.
Μια από τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις είναι να διαβάζετε μαζί παραμύθια και ιστορίες!
Το να διαβάζετε και να μοιράζεστε ιστορίες μαζί με το παιδί, είναι ένας φοβερός τρόπος να περάσετε δημιουργικό χρόνο οποιαδήποτε στιγμή! Επιπλέον το διάβασμα καλλιεργεί το πνεύμα του παιδιού ενώ αναπτύσσει τη φαντασία και το λεξιλόγιό του . Οι ιστορίες και οι διάφοροι ρυθμοί κάνουν το παιδί να εξοικειωθεί με τους ήχους, τις λέξεις, την ομιλία και την αξία των βιβλίων. Επιπλέον, οι όμορφες εικονογραφήσεις των παιδικών βιβλίων ενθουσιάζουν τα παιδιά και τους εξάπτουν τη φαντασία και την περιέργεια, ενώ παράλληλα τα βοηθούν να καταλαβαίνουν καλύτερα αυτά που ακούν στην ιστορία. Δώσε λοιπόν κίνητρο στο παιδί να γίνει ένας μικρός αναγνώστης και να μάθει να απολαμβάνει κάθε σελίδα του βιβλίου!

Τώρα που έχει καλό καιρό άρπαξε την ευκαιρία και συνδύασε μια ανοιξιάτικη μέρα στο πάρκο με ευφάνταστους ήρωες παιδικών βιβλίων!
Μπορείς να καθιερώσεις μια αναγνωστική βόλτα κάθε εβδομάδα! Βάλ’το στο πρόγραμμα και θα δεις ότι ο χρόνος που θα περνάς μαζί του διαβάζοντας μια παιδική ιστορία κάθε φορά, θα είναι πολύ παραγωγικός, ουσιαστικός και χαλαρωτικός! Ακόμα και εάν ο καιρός δεν το επιτρέπει μείνε στο σπίτι και φτιάξε μια γωνιά που θα είναι για αφήγηση!
Αρχικά μπορείς να διαλέγεις εσύ τα βιβλία και σιγά σιγά το παιδί θα αρχίσει να έχει και προτιμήσεις!

unnamed1. Αυτήν την εβδομάδα μπορείς να ξεκινήσεις με το παιδικό βιβλίο “Είμαι Ένας Καλλιτέχνης” της βραβευμένης Marta Altés από τις εκδόσεις KeyBooks. To αστείο, ανατρεπτικό και πανέξυπνο βιβλίο δείχνει ότι η Τέχνη είναι ΠΑΝΤΟΥ! “Είμαι ένας καλλιτέχνης δεν μπορώ να σταματήσω να δημιουργώ. Με εμπνέουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ!” Το αγόρι που δεν μπορεί να σταματήσει να δημιουργεί, αγαπάει τα χρώματα, τα σχήματα, τις υφές και εμπνέεται από ΤΑ ΠΑΝΤΑ: από τις κάλτσες του, το περιεχόμενο του ψυγείου, ακόμα και τη γάτα του, την οποία ντύνει με ένα πολύχρωμο παλτό.
Υπάρχει, όμως, μόνο ένα πρόβλημα: η μαμά του δεν ενθουσιάζεται πολύ με τα καμώματά του. Αλλά το αγόρι το ‘χει βάλει σκοπό να κάνει την μαμά του να χαμογελάσει…

Από την ίδια συγγραφέα κυκλοφορούν στα Ελληνικά ακόμα 2 πρωτότυπα παιδικά βιβλία! unnamed (2)

2. “Ο Βασιλιάς Γάτος”, ο οποίος είναι βασιλιάς στο δικό του σπίτι μέχρι που συμβαίνει κάτι συνταρακτικό. Εμφανίζεται κάτι αηδιαστικό που δεν μπορεί ούτε να συγκρατήσει τα σάλια του. Θα μάθει να ζει ο Βασιλιάς Γάτος με έναν σκύλο μέσα στα πόδια του; Μια ιστορία για τη φιλία, την τέχνη του συμβιβασμού και την προσαρμογή στις αλλαγές. Τέλειο για οικογένειες που περιμένουν παιδί, αλλά και για όσους αγαπάνε τις γάτες και τους σκύλους!

unnamed (1)3. Και τέλος, ένα βιβλίο για τον Παπούκα μου! Στο βραβευμένο της βιβλίο ” Ο Παπούκας μου” η Marta Altés αφηγείται μια τρυφερή ιστορία για την ξεχωριστή σχέση μεταξύ ενός παππού και του εγγονού του. Το πανέμορφο αυτό εικονογραφημένο βιβλίο, το αφιερώνει σε “όλες τις γιαγιάδες και όλους τους παππούδες”. Η Καταλανή εικονογράφος προσεγγίζει το θέμα με ζεστασιά και ευαισθησία: η εικονογράφησή της θα γοητεύσει τους γονείς, ενώ τα παιδιά θα λατρέψουν το χιούμορ και τους χαρακτήρες της ιστορίας!

Θυμήσου ότι όσο πιο νωρίς αρχίζεις να του διαβάζεις τόσο πιο πολύ θα θέλει και το ίδιο να περάσει δημιουργικό χρόνο μαζί σου και θα τον αναζητά συνέχεια! Άλλωστε σε ποιον δεν αρέσουν οι ιστορίες ειδικά όταν είναι ιδιαίτερες και ξεχωριστές;

Διάβασε επίσης: Προτάσεις βιβλίων για την βρεφική και νηπιακή ηλικία