Βρεφική επιδερμίδα και περιποίηση
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ

Βρεφική επιδερμίδα και περιποίηση

October 3, 2019

author:

Parenting.gr

Βρεφική επιδερμίδα και περιποίηση

Το μωράκι σας χρειάζεται συνεχώς φροντίδα και καθημερινή περιποίηση. Εκτός από το φαγητό του, τον ύπνο του και το μπανάκι του θα πρέπει να περιποιείστε και την επιδερμίδα τους που ειδικά στη βρεφική ηλικία είναι πολύ ευαίσθητη!

Αρχικά, για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας το καθημερινό μπάνιο του μωρού εξασφαλίζει την καθαριότητα και την σωστή υγιεινή του μωρού και της επιδερμίδας του. Για την καλή φροντίδα του δέρματος χρησιμοποιείται ειδικά προϊόντα για βρέφη και να προσέχετε τη θερμοκρασία του νερού.

Έπειτα συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τα προϊόντα που μπορείτε να βάζετε μετά το μπάνιο στην επιδερμίδα του μωρού. Ένα ειδικό γαλάκτωμα, λαδάκια ή λοσιόν μπορούν να χαρίσουν φροντίδα και απαλότητα στη βρεφική επιδερμίδα.

Τελευταία είναι πολύ διαδεδομένο το βρεφικό μασάζ. Ως γονείς μπορείτε να βάζετε ένα ειδικό λαδάκι και να κάνετε απαλές κινήσεις στο δερματάκι του!

Η κρεμούλα για τις βρεφικές επιδερμίδες είναι επίσης μια καλή λύση για την περιποίηση και την ενυδάτωση του μωρού σας ειδικά μετά το άλλαγμα της πάνας.

Τέλος,  να είστε επιλεκτικοί με το απορρυπαντικό για τα ρούχα καθώς τα βρεφικά υφάσματα θα πρέπει να πλένονται με ειδικό προϊόν που είναι υποαλλεργικό και κατάλληλο για τη βρεφική επιδερμίδα!

Εάν τα κάνετε όλα αυτά σε συνεννόηση πάντα με το γιατρό σας θα κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο για να φροντίζετε αποτελεσματικά το βρεφικό δερματάκι του!

Διαβάστε επίσης:

Θηλασμός: η σωστή στάση
Πώς να κάνετε μπάνιο το νεογέννητο μωράκι σας!

Originally posted 2016-05-23 10:31:45.