Βοήθησε το παιδί σου να αγαπήσει το σχολείο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Κάποια παιδιά είναι γεννημένα για να πηγαίνουν σχολείο. Μελετούν τα μαθήματά τους αδιαμαρτύρητα, δεν παριστάνουν ποτέ τα άρρωστα για να αποφύγουν το σχολείο και η συμπεριφορά τους στην τάξη είναι υποδειγματική. Πρόκειται για ελάχιστες περιπτώσεις. Δες παρακάτω με ποιον τρόπο μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου αν όχι να αγαπήσει το σχολείο, τουλάχιστον να το συμπαθήσει λιγάκι…

Ασχολήσου ενεργά με τις σχολικές του εργασίες

Συνήθως την ώρα που το παιδί σου κάνει τις σχολικές εργασίες του για την επόμενη μέρα, εσύ μαγειρεύεις ή κάνεις τις δουλειές του σπιτιού. Βρες λίγο χρόνο για να το βοηθήσεις στις εργασίες αυτές. Με αυτόν τον τρόπο αφενός έχεις τον έλεγχο ότι οι εργασίες έγιναν σωστά και το παιδί είναι διαβασμένο, αφετέρου βάζεις ένα χεράκι ώστε να γίνουν πιο εύκολα. Τα παιδιά όταν δυσκολεύονται κουράζονται και αυτό τα κάνει να μην συμπαθούν και πολύ το σχολείο.

Βρες «διασκεδαστικές» μεθόδους μελέτης

Το διάβασμα δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό. Σκέψου τρόπους για να το κάνεις. Για παράδειγμα εύκολα παιχνίδια για να μάθει ορθογραφία ή να λύσει τις ασκήσεις των μαθηματικών του.

Μικρές επιβραβεύσεις

Φτιάξε ένα σύστημα επιβραβεύσεων. Προσπάθησε όμως να κρατήσεις το μέτρο γιατί δεν θέλεις το διάβασμα να γίνει κάτι σαν συναλλαγή. Δεν ανταλλάσσεις τη μελέτη των μαθημάτων με γλυκά, παιχνίδια και βόλτες. Απλώς επιβραβεύεις για τα μεγάλα που θα καταφέρει όπως για παράδειγμα μια καλή επίδοση στο διαγώνισμα.

Κάνε εθελοντισμό στο σχολείο του

Δείξε του πώς να αγαπά το σχολείο του, αγαπώντας η ίδια το σχολείο του. Φρόντισε να κάνεις εθελοντισμό στο σχολείο του ή να έχεις συμμετοχή στον σύλλογο γονέων. Δείξε του ότι συμμετέχεις ενεργά σε αυτό. Ότι νοιάζεσαι.

Διαμόρφωσε έναν σωστό χώρο μελέτης

Ένας σωστός χώρος μελέτης για το παιδί είναι ένας χώρος όπου όλα είναι σε τάξη. Ένας χώρος καθαρός χωρίς πράγματα που θα του αποσπάσουν την προσοχή. Βάλε το στη διαδικασία να φτιάξετε μαζί αυτόν τον χώρο όπου θα μελετά τα μαθήματά του. Θα πρέπει να μην έχει τηλεόραση, tablet και κινητά τηλέφωνα. Οπωσδήποτε όχι ηλεκτρονικά παιχνίδια. Διαλέξτε μαζί την διακόσμηση αλλά προσπάθησε να μην είναι πράγματα που… παίζονται.

The post Βοήθησε το παιδί σου να αγαπήσει το σχολείο appeared first on Mommy.gr.

Περισσότερα άρθρα