Βιωματικό Μουσικό Εργαστήρι για παιδιά
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βιωματικό Μουσικό Εργαστήρι για παιδιά

January 23, 2019

author:

Parenting.gr

Βιωματικό Μουσικό Εργαστήρι για παιδιά

Το Σάββατο 1 Οκτώβρη, το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης Λόγου Μαρίζα Κωχ ξεκινά τα μαθήματά του και υπόσχεται μια ακόμα δημιουργική μουσική χρονιά.
Το Βιωματικό Μουσικό Εργαστήρι, φέτος γιορτάζει  20 χρόνια λειτουργίας και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας:
Στα δυο βασικά του επίπεδα συμμετέχουν παιδιά τεσσάρων (4) έως έξι (6) ετών, ενώ από το 2015, ξεκίνησε να λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και η Μουσική Ομάδα μικρότερων παιδιών ηλικίας 3 έως 4 ετών.
Στις μουσικές συναντήσεις, τα παιδιά ασκούνται, στη συνειδητή ακρόαση του ήχου, στη σωστή άρθρωση του λόγου, στη διαφραγματική αναπνοή, στα μουσικά διαστήματα με «σολφέζ στον αέρα», στη μουσικοθεατρική κίνηση και έκφραση και βιώνουν “διαφορετική” εκπαίδευση.
mariza-kox1
Η άμεση επαφή του παιδιού με τα παραδοσιακά όργανα, τα παιχνιδοτράγουδα και το παραδοσιακό τραγούδι, βοηθά το παιδί να ανακαλύψει τη σημασία του ρυθμού στη μουσική, στο λόγο και στην κίνηση.
Μετά τα 6 τους χρόνια, τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Κέντρο, με τη συμμετοχή τους στην Ομάδα Παιδικού Τραγουδιού, όπου βιώνουν τη μουσική μέσα από την ελευθερία, αλλά και την συνεργατικότητα της ομαδικής δημιουργικής έκφρασης, πάντα με επίκεντρο την ψυχοσύνθεση καθενός ατομικά, αλλά και ως μέλους της ομάδας.
Η Μαρίζα Κωχ είναι η υπεύθυνη και η δημιουργός του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης & Λόγου, όπως και της επιλογής των μεθόδων που εφαρμόζονται σε αυτό. Πλαισιώνεται από μουσικοπαιδαγωγούς, μουσικούς παραδοσιακών οργάνων και ηθοποιούς, που συνεργάζονται μαζί της επί σειρά ετών και μαζί μεταφέρουν στα παιδιά, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τη βιωματική μουσική γνώση.

Tips:
Πληροφορίες – εγγραφές: τηλ. 210.9227687
Ώρες επικοινωνίας: 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Originally posted 2016-09-16 10:30:46.