Βερόνα: Ο απόλυτος προορισμός για ερωτευμένους μπαμπάδες και μαμάδες!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Βερόνα: Ο απόλυτος προορισμός για ερωτευμένους μπαμπάδες και μαμάδες!

February 14, 2017

author:

Parenting.gr

Βερόνα: Ο απόλυτος προορισμός για ερωτευμένους μπαμπάδες και μαμάδες!

Πόσο έρωτα άραγε να εκπέμπει μια πόλη, από την οποία ο William Shakespeare , εμπνεύσθηκε ένα έργο σαν το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα; Μόνο όσοι επισκέπτονται τη Βερόνα, μπορούν να εξηγήσουν την μαγεία αυτή. Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, όλοι πρέπει να δείξουμε λίγο παραπάνω την αγάπη μας προς τους συντρόφους μας και να εκφράσουμε το ρομαντισμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Είναι γεγονός, ότι τα παιδιά γεμίζουν τις ημέρες και ξαφνικά οι γονείς ξεχνούν ότι εκτός από γονείς είναι και ζευγάρι. Ξεχνούν ότι η αγάπη που τους ένωσε είναι η αρχή αυτής της οικογένειας και της ευτυχίας που ήρθε με τη γέννηση των παιδιών.

Κάντε, λοιπόν, μια έκπληξη στον άνθρωπο της ζωής σας και οργανώστε ένα ταξίδι στη Βερόνα μόνο για τη μαμά και το μπαμπά! Δημιουργήστε όμορφες και ρομαντικές αναμνήσεις που θα ομορφύνουν την καθημερινότητα και τη ρουτίνα.

Η Βερόνα, αν και βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά από τη Βενετία, τον τοπ τουριστικό προορισμό της Ιταλίας, θεωρείται  ένα από τα πιο ήσυχα και χαλαρωτικά μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφτεί. Ο πληθυσμός της αγγίζει τους 250 χιλιάδες κατοίκους και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Ιταλίας.

Η πρόσβαση στην πόλη είναι εύκολη, και μπορείτε να πάτε απευθείας με αεροπλάνο ή να το συνδυάσετε με ένα πολύ ωραίο ταξίδι με αμάξι εάν έχετε χρόνο ή να κατεβείτε σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις όπως Μιλάνο και Βενετία και να πάτε από εκεί οδικώς.

Όταν φτάσετε στη μοναδική αυτή πόλη, υπάρχουν μοναδικα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε. Η Βερόνα, ήταν μια πόλη που είχε κατακτηθεί από τους Ρωμαίους για 8 αιώνες περίπου και πολλά από τα αρχαία εκείνης της εποχής έχουν διατηρηθεί ως αξιοθέατα. Φυσικά, δεν γίνεται να μην πάτε μια βόλτα στην Αρχαία Αρένα (θυμίζει πολύ το Κολοσσαίο), στο Ρωμαικό Αμφιθέατρο, στην Porta Bosari ως ενδεικτικό των Ρωμαικών Πυλών και στον υπέροχο κήπο Giardino Guisti, ένα από τα πιο σημαντικά Ιταλικά εκθέματα της αναγέννησης και του μανιερισμού.

Και φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε το σπίτι της Ιουλιέτας. Σύμφωνα με την παράδοση, εκεί έμενε η ηρωίδα του Shakespeare και κάτω από αυτό το μπαλκόνι ερχόταν ο Ρωμαίος. Το μέρος είναι αρκετά μικρό και οι τουρίστες που θέλουν να το δούν είναι πολλοί. Αξίζει , όμως, να περιμένετε να μπείτε μέσα στον χώρο και να νιώσετε την αύρα και την μαγεία ενός ερωτα που συνεχίζει να ζει τόσα χρόνια μέσα από ένα βιβλίο. Στο κέντρο της αυλής υπάρχει το άγαλμα της Ιουλιέτας και μια παράσοση να της αφήνουν γράμματα. Γι’ αυτό το λόγο,  θα δείτε φακέλους, σημειώσεις και κάρτες με ερωτικά μηνύματα. Μην παραλείψετε να αφήσετε και το δικό σας!

Αν και ιστορικά και αρχαιολογικά, το σπίτι της Ιουλιέτας δεν σας προσφέρει κάποια ιδιαίτερη γνώση,συναισθηματικά και λογοτεχνικά είναι ένας θησαυρός. Δοκιμάστε τα υπέροχα Ιταλικά παγωτά, περπατήστε στα σοκάκια, επισκεφτείτε τις ξεχωριστές εκκλησίες  και ανεβείτε στην κορυφή του Lamberti Tower και ξανασυναντηθείτε με τον άνθρωπο που κάποτε αποφασίσατε ότι είναι ο μοναδικός έρωτας και θέλετε να περάσετε μαζί του την υπόλοιπη ζωή σας.

Τα παιδιά μπορούν να περιμένουν…