Βάπτιση: Υποχρεώσεις των γονιών
LIFESTYLE ΒΑΦΤΙΣΗ & ΓΑΜΟΣ

Βάπτιση: Υποχρεώσεις των γονιών

December 1, 2020

author:

Parenting.gr

Βάπτιση: Υποχρεώσεις των γονιών

Έφτασε η ώρα για τη βάπτιση του παιδιού σας! Αναρωτιέστε όμως ποιες είναι οι λεπτομέρειες της οργάνωσης που σας βαραίνουν ως γονείς;

Ετοιμάσαμε για εσάς μια λίστα με τα βασικά θέματα που πρέπει να επιμεληθείτε οργανώνοντας τη βάπτιση του μωρού σας!

Η εκκλησία και τα έγγραφα

Αρχικά, πρέπει να βρείτε εκκλησία και να ορίσετε με τον ιερέα την ημερομηνία και την ώρα που θα γίνει το μυστήριο. Έπειτα, πρέπει να εκδώσετε τα σχετικά έγγραφα και τις άδειες από την πολιτεία. Συνήθως, η ληξιαρχική πράξη γέννησης του μωρού είναι αρκετή, αλλά κατά περίπτωση ίσως σας ζητηθούν και άλλα έγγραφα.

Τα προσκλητήρια

Μια από τις πρώτες δουλειές που πρέπει να οργανώσετε. Εντοπίστε έγκαιρα τον επαγγελματία που θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την εκτύπωση και επιλέξτε θέμα και σχέδιο. Αν αποφασίσετε να τις κατασκευάσετε μόνοι σας, θα βρείτε πολλές ιδέες στο διαδίκτυο για το περιεχόμενο και για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε. Φροντίστε όμως να ταχυδρομήσετε τα προσκλητήρια περίπου 4 με 6 εβδομάδες πριν τη βάπτιση, για να βεβαιωθείτε ότι θα φτάσουν έγκαιρα.
shutterstock_101487133
Οι μπομπονιέρες και τα γλυκά

Είναι τα δυο κεράσματα που θα γλυκάνουν τους καλεσμένους του μωρού σας! Προχωρήστε έγκαιρα σε μια έρευνα αγοράς για πρωτότυπες μπομπονιέρες και γευστικά γλυκάκια σε καλές τιμές. Πολλοί γονείς αποφασίζουν να προχωρήσουν με χειροποίητες επιλογές και ετοιμάζουν μόνοι τους γλυκά και μπομπονιέρες. Σε αυτή την περίπτωση προμηθευτείτε έγκαιρα τα υλικά και εξασφαλίστε φυσικά τον απαιτούμενο χρόνο αλλά και τα «χέρια» για την παρασκευή τους.

Το τραπέζι

Εφόσον προγραμματίζετε να «τραπεζώσετε» τους καλεσμένους σας, πρέπει να βρείτε τον χώρο. Aορχικά, μπορείτε να κάνετε κράτηση και στη συνέχεια να αναλάβετε την ταξιθεσία. Το μενού είναι πολύ σημαντικό. Μην ξεχάσετε να το ταιριάξετε με την εποχή. Ιδανικά, επιλέξτε κάποιο χώρο εστίασης κοντά στην εκκλησία. Εάν έχετε πολλούς μικρούς καλεσμένους, οργανώστε ένα χώρο με δημιουργική απασχόληση και οργανωμένο παιχνίδι.

shutterstock_123222154
Ο φωτογράφος

Τα ντοκουμέντα της βάπτισης είναι πολύτιμα για εσάς και το μωρό σας! Και φυσικά δεν είναι άλλα από το βίντεο και το άλμπουμ των φωτογραφιών. Κλείστε έγκαιρα τον φωτογράφο που θα καλύψει το γεγονός και μην ξεχάσετε να ζητήσετε να δείτε δείγματα της δουλειάς του.

Ο στολισμός

Με εξαίρεση τη λαμπάδα της βάπτισης, που την αγοράζει ο νονός ή η νονά, κάθε άλλη διακόσμηση στην εκκλησία ή στο τραπέζι είναι αρμοδιότητα των γονιών. Υπάρχουν φανταστικές ιδέες και προτάσεις για θεματικές βαπτίσεις και στολισμούς!Κάντε τη διαφορά!
shutterstock_320127737
Ρούχα μωρού

Τα ρούχα είναι επιλογή και υποχρέωση του νονού. Παρόλα αυτά εσείς θα πρέπει να έχετε επιλέξει ένα ξεχωριστό ρουχαλάκι με το οποίο θα έρθει το μωράκι σας στην εκκλησία (οι μισές φωτογραφίες βγαίνουν στην αρχή!) καθώς και να μεριμνήσετε για πάνες.

Το δώρο των νονών

Συνηθίζεται να προσφέρουμε ένα ευχαριστήριο δώρο στους νονούς του παιδιού μας. Αν δεν εντοπίσετε ποιο δώρο θα τους χαροποιούσε, επιλέξτε κλασικές λύσεις, όπως κοσμήματα για τις γυναίκες και τεχνολογικά gadgets για τους άντρες!

Originally posted 2016-08-14 04:30:39.