Αχ, αυτή η κούραση που εμποδίζει το θηλασμό

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

shutterstock_194985809Στο μαιευτήριο ο θηλασμός δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Αφενός γιατί σίγουρα οι μαίες τα ταΐζουν (εκτός κι αν έχεις διαλέξει rooming in) αφετέρου γιατί οι ορμόνες της γέννας κρατούν τον εγκέφαλό σου σε καταστολή με αποτέλεσμα να νιώθεις μόνο ευτυχία, χαρά και αγάπη για όλο τον κόσμο.

Όταν όμως γυρίσετε σπίτι χωρίς οδηγίες χρήσης και χωρίς το μαγικό κουμπάκι για να καλείς τη μαία να αλλάζει πάνα ή να ρεύει το μωρό τότε ξαφνικά όλα αλλάζουν.

Οι μέρες περνάνε και εσύ δεν αναγνωρίζεις ποια είναι αυτή στον καθρέφτη. Το στήθος σου είναι μόνιμα εκτός μπλούζας και το μικρό και αθώο πλασματάκι δεν σε αφήνει να κοιμηθείς, να φας και να κάνεις την ανάγκη σου. Κάπου εκεί λοιπόν αρχίζει η υπομονή να εξαντλείται και τα όριά σου να δοκιμάζονται.

Η κούραση και η εξάντληση κάνουν το θηλασμό έως και αδύνατο. Αυτό προκαλεί ανασφάλεια, τύψεις και ενοχές ενώ αυτά με τη σειρά τους φέρνουν θλίψη. Η θλίψη όπως όλοι ξέρουμε έχει άσχημα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο στη ζωή μας, πόσο μάλλον σε μία μανούλα που θηλάζει. Η κούραση, ο εκνευρισμός και η στεναχώρια μειώνουν την παραγωγή γάλακτος και εσύ ξαφνικά βρίσκεσαι με ένα μωρό στο αριστερό χέρι και ένα κινητό στο δεξί χέρι να ψάχνεις λύσεις.

Εγώ τη λύση τη βρήκα στο τσάι θηλασμού. Δεν ήθελα να πάρω χαπάκια μπίρας γιατί όλα όσα καταναλώνουμε περνάνε με θηλασμό στο μωρό. Το τσάι θηλασμού έχει μέσα γλυκάνισο, μάραθο, κύμινο και φύλλα τσουκνίδας που σε συνδυασμό προάγουν την παραγωγή γάλακτος. Είναι ένα τσάι που δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα έχεις δοκιμάσει. Ο γλυκάνισος και ο μάραθος είναι γλυκά, τα φύλλα τσουκνίδας εξισορροπούν τη γεύση και το κύμινο κάνει το τσάι αρωματικό.

Αν ψάχνεις και εσύ φυσικούς τρόπους για να αυξήσεις την παραγωγή γάλακτος τότε σου προτείνω το τσάι θηλασμού. Με βοήθησε σε πολλές τέτοιες στιγμές που ένιωθα πως το γάλα μου δεν έφτανε για το μικρό μου γίγαντα. Και επειδή όταν θηλάζεις είσαι σε κατάσταση «Δεν θέλω να βγω από το σπίτι» να ξέρεις πως μπορείς να το παραγγείλεις και online από εδώ.

Καλή συνέχεια στο ταξίδι του θηλασμού και καλή επιτυχία.

Διαβάστε επίσης:

Θηλασμός: η σωστή στάση

Θηλασμός: η διατροφή της μαμάς

Σύμμαχός σου το τσάι θηλασμού

The post Αχ, αυτή η κούραση που εμποδίζει το θηλασμό appeared first on Η εγκυμοσύνη, η γυναίκα, η μαμά, κάθε μέρα.

Περισσότερα άρθρα