Αχ, αυτή η κούραση που εμποδίζει το θηλασμό
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Αχ, αυτή η κούραση που εμποδίζει το θηλασμό

August 27, 2020

author:

Parenting.gr

Αχ, αυτή η κούραση που εμποδίζει το θηλασμό

Ο θηλασμός είναι μια υπέροχη κι ιδιαίτερα ωφέλιμη διαδικασία για το μωρό και τη μητέρα.
Στο μαιευτήριο ο θηλασμός δε φαντάζει τόσο δύσκολος γιατί έχεις συνεχώς τη βοήθεια και τη συμβουλή των ειδικών αλλά και τη ψυχολογική υποστήριξη των φίλων σου που σε επισκέπτονται.
Όταν όμως γυρίσεις σπίτι χωρίς “οδηγίες χρήσης” και χωρίς το “μαγικό κουδουνάκι” για να καλείς τη μαία ή το γιατρό σου τότε ξαφνικά όλα αλλάζουν.
Υπάρχουν ημέρες που δεν αναγνωρίζεις ποια είναι η κοπέλα στον καθρέφτη.
Το στήθος σου σε πονάει, το μωρό δεν τρώει και συνήθως δεν κοιμάται. Δεν προλαβαίνει να κάνεις τίποτα για τον εαυτό σου.

Κάπου εκεί λοιπόν αρχίζει η υπομονή να εξαντλείται και τα όρια να δοκιμάζονται.

Η κούραση και η εξάντληση κάνουν το θηλασμό έως και αδύνατο. Αυτό προκαλεί ανασφάλεια, τύψεις και ενοχές ενώ αυτά με τη σειρά τους φέρνουν θλίψη.
Η θλίψη όπως όλοι ξέρουμε έχει άσχημα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο στη ζωή μας, πόσο μάλλον σε μία μανούλα που θηλάζει. Η κούραση, ο εκνευρισμός και η στεναχώρια μειώνουν την παραγωγή γάλακτος και εσύ ξαφνικά βρίσκεσαι με ένα μωρό στο αριστερό χέρι και ένα κινητό στο δεξί χέρι να ψάχνεις λύσεις.

shutterstock_278626688

Εγώ βρήκα τη λύση στο τσάι θηλασμού.
Το τσάι θηλασμού έχει μέσα γλυκάνισο, μάραθο, κύμινο και φύλλα τσουκνίδας που σε συνδυασμό βοηθούν την παραγωγή γάλακτος. Εχει υπέροχη γεύση και δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα έχεις δοκιμάσει. Ο γλυκάνισος και ο μάραθος έχουν γλυκιά γεύση και το κύμινο ξεχωριστό άρωμα. Τα φύλλα τσουκνίδας λειτουργούν εξισορροπιστικά και απογειώνουν τις αισθήσεις.

Αν ψάχνεις και εσύ φυσικούς τρόπους για να αυξήσεις την παραγωγή γάλακτος τότε σου προτείνω το τσάι θηλασμού. Με βοήθησε σε πολλές τέτοιες στιγμές που ένιωθα πως το γάλα μου δεν έφτανε για το μικρό μου “λαίμαργο” μωρό. Και επειδή όταν θηλάζεις είσαι σε κατάσταση «Δεν θέλω να βγω από το σπίτι» να ξέρεις πως μπορείς να το παραγγείλεις και να το παραγγείλεις!

Καλή συνέχεια στο ταξίδι του θηλασμού και καλή επιτυχία.

Originally posted 2016-03-28 06:16:43.