Αυτισμός: Η ωκυτοκίνη βελτιώνει τη συμπεριφορά σε ορισμένα παιδιά
ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

Αυτισμός: Η ωκυτοκίνη βελτιώνει τη συμπεριφορά σε ορισμένα παιδιά

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Αυτισμός: Η ωκυτοκίνη βελτιώνει τη συμπεριφορά σε ορισμένα παιδιά

Έρευνα του Stanford University School of Medicine ανακάλυψε ότι παιδιά με αυτισμό που αντιμετωπίστηκαν με ωκυτοκίνη έδειξαν βελτιωμένη κοινωνική συμπεριφορά. Η έρευνα έδειξε ότι παιδιά με αυτισμό και χαμηλά επίπεδα ωκυτοκίνης ωφελούνται από αγωγή με ωκυτοκίνη.

Η Karen Parker, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ορισμένα παιδιά με αυτισμό θα ωφεληθούν από αγωγή με ωκυτοκίνη περισσότερο από άλλα και ότι τα επίπεδά της στο αίμα θα μπορούσαν να είναι βιολογικός δείκτης που θα μας επιτρέπει να προβλέψουμε αν ένα παιδί θα ανταποκριθεί καλά ή όχι.

Η έρευνα έγινε σε 32 παιδιά με αυτισμό που έλαβαν ενδορρινικό σπρέι ωκυτοκύνης ή placebo spray, δυο φορές την ημέρα για 4 εβδομάδες. Τα ευρήματα έδειξαν ότι παιδιά που έλαβαν ωκυτοκίνη και είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα της ορμόνης στην έναρξη της δοκιμής είχαν τη μεγαλύτερη βελτίωση στην κοινωνική συμπεριφορά.

Ο Dr. Antonio Hardan, δήλωσε ότι πρόκειται για πρώτο βήμα όσον αφορά τον εντοπισμό των χαρακτηριστικών ανθρώπων με αυτισμό που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες αγωγές.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of science.

Πηγή