Ασφαλής διαμονή σε ξενοδοχείο με τα παιδιά: 6 αντικείμενα που πρέπει να έχετε
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ασφαλής διαμονή σε ξενοδοχείο με τα παιδιά: 6 αντικείμενα που πρέπει να έχετε

January 23, 2022

author:

Parenting.gr

Ασφαλής διαμονή σε ξενοδοχείο με τα παιδιά: 6 αντικείμενα που πρέπει να έχετε

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αρκετές οικογένειες πρόκειται να περάσουν τις μέρες αυτές μακριά από το σπίτι. Η χώρα μας είναι αρκετά γνωστή για τους υπέροχους χειμερινούς προορισμούς της ενώ υπάρχει πάντα και το εξωτερικό που είναι πάντα μια συναρπαστική επιλογή. Τι γίνεται όμως όταν κάποια από τα μέλη της οικογένειας είναι νήπια; Το σπίτι μπορεί να είναι στημένο με τρόπο που να παρέχει απόλυτη ασφάλεια στα παιδιά, δεν ισχύει απαραίτητα το ίδιο και για το ξενοδοχείο όμως. Μπορείτε βεβαίως να ζητήσετε κάποια βασικά στις παροχές του δωματίου για την ασφάλεια του παιδιού σας. Ωστόσο, για να είστε σίγουροι ότι όλα θα είναι υπό έλεγχο, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα με τα 6 αντικείμενα που οπωσδήποτε θα χρειαστείτε.

Ασφάλειες για τις πρίζες

Πάρτε μαζί σας μερικές ασφάλειες για πρίζες. Μπορεί το ξενοδοχείο να έχει κάποιες αλλά για να είστε σίγουρες καλό είναι να έχετε και μερικές δικές σας. Ελέγξτε καλά τον χώρο για να βρείτε πού υπάρχουν πρίζες και ασφαλίστε. Μην υποτιμήσετε καμία. Και μόνο το ότι είναι όλα άγνωστα στον χώρο για το παιδί σας, το προκαλεί να τα εξερευνήσει.
Συνήθως τα ξενοδοχεία έχουν κάποιες τέτοιες κούνιες ή παρκοκρέβατα, ωστόσο αν για λόγους υγιεινής προτιμήσετε τη δική σας, δεν θα σας αδικήσουμε. Το βάρος και ο όγκος τους δεν είναι πρόβλημα και πάντα υπάρχει χώρος για αυτά στο αυτοκίνητο. Αν πάλι ταξιδεύετε με αεροπλάνο, ίσως πρέπει να απολυμάνετε με οινόπνευμα την κούνια που θα σας δώσει το ξενοδοχείο σας.

Χαρτοταινία

Είναι απαραίτητη για να ασφαλίσετε τα ντουλάπια του μπάνιου ή άλλα σημεία που είναι επικίνδυνα στο άνοιγμά τους να «πιάσουν» τα δάχτυλα του παιδιού. Ακόμη, θα την χρειαστείτε για να μαζέψετε τα διάσπαρτα μεγάλα καλώδια…

Ασφάλειες για τις πόρτες

Προτιμήστε ή ασφάλειες που κρατούν τις πόρτες ανοιχτές ή ασφάλειες που τοποθετούνται πιο ψηλά, έχουν κάποιον όγκο, είναι από μαλακό υλικό και σκοπός τους είναι να μην επιτρέψουν στην πόρτα να κλείσει με δύναμη και να τραυματίσει κάποιον που βρίσκεται μπροστά της.

Ειδικό καθισματάκι για την λεκάνη

Φυσικά και να μην ξεχάσετε το ειδικό καθισματάκι για την λεκάνη πάνω στο οποίο κάθεται το παιδί σας για την ανάγκη του. Ακόμη και αν έχει το ξενοδοχείο σας, καλό είναι να μην χρησιμοποιήσετε κάποιο που νωρίτερα χρησιμοποίησαν άλλοι και δεν ξέρετε με ποιον τρόπο έχει απολυμναθεί.

Προστατευτικά για τις σκάλες

Αν πάλι πρόκειται να μείνετε σε δωμάτιο με σκάλες ή σε στούντιο με σκάλες καλό είναι να έχετε εσείς αν δεν προβλέπεται από το ξενοδοχείο, κάποιες προστατευτικές πόρτες που τοποθετούνται στις δυο εισόδους της σκάλας.

 

Originally posted 2017-12-11 08:47:11.