To babysit or not to babysit? Μία συζήτηση με τη Nannuka
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

To babysit or not to babysit?
Μία συζήτηση με τη Nannuka

April 2, 2021

author:

Parenting.gr

To babysit or not to babysit?
Μία συζήτηση με τη Nannuka

Ο χρόνος που περνά, από τη στιγμή που μία μαμά κρατάει για πρώτη φορά το μωρό της στην αγκαλιά, μέχρι την ώρα που αναζητά βοήθεια για το μεγάλωμα, τη φύλαξη ή την εκπαίδευση του, μοιάζει πολύ μικρός. Σα μιαν ανάσα.

Ο χρόνος όμως που περνά από τη στιγμή που αποφασίζει ότι χρειάζεται κάποιον για βοήθεια, μέχρι τελικά να βρει τον «κατάλληλο» και κυρίως να τον εμπιστευτεί, μοιάζει βασανιστικά μεγάλος. Σα να σου κόβει την ανάσα.
Αμέτρητες απορίες, φοβίες και ενοχές των γονιών, δημιουργούν δισταγμό, παράλογες απαιτήσεις, πίεση χρόνου και τελικά λάθος επιλογές.

Το mommy, στα πλαίσια της προσπάθειας του να ενισχύει τις μητέρες σε όλες τις φάσεις, αναζήτησε έναν αξιόπιστο φορέα που με σοβαρότητα, εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, θα μπορούσε να λύσει το παραπάνω πρόβλημα.
Και πίσω από τη λύση βρήκαμε τρεις δραστήριες και ευρηματικές μαμάδες που οραματίστηκαν και δημιούργησαν τη nannuka.

Φτιάξαμε τη nannuka, αρχικά για να βοηθήσει εμάς τις ίδιες, μας λένε οι κυρίες Λέλα Δρίτσα και Ναταλί Λεβί, δύο από τις τρεις co-founders του πρωτοποριακού brand. Ήμασταν επαγγελματίες, γίναμε μαμάδες και ξαφνικά βρεθήκαμε αντιμέτωπες με την ανάγκη μιας baby sitter για να επιστρέψουμε στις δουλειές μας.

Τι είναι, λοιπόν, η nannuka;
Η nannuka είναι ένα online venue όπου συναντιούνται οι ανάγκες των γονέων με την προσφορά υπηρεσιών από επαγγελματίες του χώρου φύλαξης και προστασίας παιδιών. Το 2014 έγινε η πρώτη ιστοσελίδα, στη συνέχεια εμπλουτίστηκε, προσαρμόστηκε στις ανάγκες, αναβαθμίστηκε και σήμερα διαθέτει μία πολύ μεγάλη βάση 20.000 επαγγελματιών και περίπου άλλων τόσων γονέων.

Για ποιο λόγο κάποιος θα ανατρέξει στην ιστοσελίδα της nannuka;
Για να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για το παιδί του. Ανάλογα με τις συνθήκες που έχουν προκύψει στην οικογένεια και κυρίως ανάλογα την ηλικία του παιδιού δημιουργούνται νέες και διαφορικές ανάγκες. Για παράδειγμα, μία μέλλουσα μαμά μπορεί να χρειάζεται μαία, μια νέα μαμά μπορεί να χρειάζεται βοηθό μητρότητας για τις πρώτες ημέρες φροντίδας του βρέφους, μια μαμά που επιστρέφει στη δουλειά μπορεί να χρειάζεται φύλαξη και δημιουργική απασχόληση ή ένας χωρισμένος μπαμπάς μπορεί να χρειάζεται βοήθεια στο Σαββατοκύριακο που του αναλογεί.

Τι σας διαφοροποιεί από άλλα παρόμοια sites;
Η εξακρίβωση των στοιχείων που φτάνουν σε εμάς. Δημιουργούμε προφίλ, κάνουμε ψυχομετρικά τέστ, αξιολογούμε, κρατάμε ιστορικό αξιολογήσεων από τους εμπλεκόμενους, συγκεντρώνουμε πτυχία και συστατικές επιστολές κά . Με απλά λόγια σκανάρουμε τους ανθρώπους μας.

Με ποιους τρόπους εξασφαλίζετε την «ασφάλεια»;
Η προτεραιότητα στην ασφάλεια είναι το βασικότερο στοιχείο που μας διαφοροποιεί από αντίστοιχα sites ή υπηρεσίες, όπως είπαμε και πριν. Επειδή είμαστε και οι ίδιες γονείς, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να έχει προηγηθεί ένας πρώτος έλεγχος στους επαγγελματίες από μια ειδικευμένη ομάδα με φυσική τους παρουσία στα γραφεία μας ώστε να μην έχουν να λύσουν οι ίδιοι οι γονείς θέματα ταυτοποίησής τους, απόδειξης των πτυχίων τους, των συστάσεών τους, της προϋπηρεσίας τους. Οι γονείς πρέπει να μπορούν να επικεντρώσουν όλη την ενέργεια και τη σκέψη τους στο αν ο επαγγελματίας με βάση τα προσόντα του ταιριάζει στις δικές τους ανάγκες κι όχι να αναλώνονται στο να επαληθεύσουν τα στοιχεία του. Αυτό είναι, ανάμεσα σε άλλα, δουλειά της ομάδας μας.

Ποιος είναι ο μέσος χρόνος ικανοποίησης ενός αιτήματος;
Εξαρτάται από το αίτημα και από τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί. Παρόλα αυτά, συνήθως η ανταπόκριση είναι άμεση. Από εκεί και πέρα, η διαδικασία των συνεντεύξεων εξαρτάται αντίστοιχα από τους εμπλεκόμενους.

Εάν η babysitter που έχω επιλέξει, αποχωρήσει ξαφνικά, εμπλέκεστε στην αντικατάστασή της;
Όχι, δεν εμπλεκόμαστε. Παρόλα αυτά το customer support της nannuka είναι εκεί για να βοηθήσει όσο πιο άμεσα γίνεται. Μια πρόταση είναι να επιλέξει ο γονιός, ως γέφυρα ανάμεσα στην πρώην και νυν babysitter, μια Νταντά άμεσου δράσεως. Το “nannuka now” είναι ένα application που κατεβάζεις στο κινητό σου και μπορείς να καλέσεις σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μέσα σε ένα δίωρο, η βοήθεια θα είναι στο σπίτι σου.

Πόσο κοστίζει η διαδικασία;
Η εγγραφή και ο πρώτος μήνας κοστίζουν 35€ και στη συνέχεια το κόστος είναι 10€ το μήνα. Η nannuka δεν εμπλέκεται στη διαπραγμάτευση και πληρωμή των επαγγελματιών. Παρόλα αυτά, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τους ενδιαφερόμενους, ότι κάθε οικογένεια έχει τη δυνατότητα να βρει τον άνθρωπο που χρειάζεται στο οικονομικό budget που διαθέτει.

Ποιες άλλες ανάγκες καλύπτετε;
Το όραμα μας είναι να καλύπτουμε το σύνολο των αναγκών της παιδικής φύλαξης και προστασίας με ανθρώπους που έχουν γνώση και όρεξη για δουλειά και να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Αλλά παράλληλα, πιστεύουμε ότι το πρώτο χρόνο της ζωής τους τα παιδιά, πρέπει να μένουν με τη μητέρα τους και είμαστε διατεθειμένες να παλέψουμε για αυτό. Η nannuka δεν είναι parking παιδιών. Η nannuka πιστεύει στο σωστή ανάπτυξη των παιδιών, στη δημιουργική απασχόλησή τους και στην εξειδίκευση.
Με γνώμονα το παραπάνω, αγκαλιάζουμε πλέον 16 διαφορετικές ειδικότητες. Καλύπτουμε για παράδειγμα ανάγκες σε δασκάλους για μελέτη στο σπίτι, για αθλητισμό, για μουσική ή καλλιτεχνικά, παιδοψυχολόγους και πολλά άλλα. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται ένα παιδί για το μεγάλωμα του. Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε ότι καλύπτουμε και ανάγκες Ειδικής Αγωγής, παρέχοντας συνοδούς και παράλληλη στήριξη σε παιδιά που το χρειάζονται.

Κλείνοντας, αυτήν τη συνομιλία μάθαμε ότι, αν και η nannuka γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα της βήματα στην Ελλάδα, ανοίγει τώρα τα φτερά της και πετάει έξω από τα σύνορα, μεταφέροντας το όραμα της σε πόλεις όπως το Μιλάνο και το Λονδίνο.

Το mommy υποστηρίζει κάθε αξιόλογη προσπάθεια για τα παιδιά, πόσο μάλλον εάν προέρχεται από επιτυχημένες εργαζόμενες μητέρες και εύχεται στη nannuka Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία στο νέο της ταξίδι.