Οικογένεια σημαίνει να χτυπάς εσύ και να ματώνουμε όλοι
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Οικογένεια σημαίνει να χτυπάς εσύ και να ματώνουμε όλοι

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Οικογένεια σημαίνει να χτυπάς εσύ και να ματώνουμε όλοι

Η οικογένεια δεν είναι κοινωνική υποχρέωση και δεν πρέπει να την αντιμετωπίζεις έτσι. Η οικογένεια είναι ένα σύστημα που ζει με μια καρδιά και χαίρεται με ένα κοινό χαμόγελο. Αναπνέει μέσα από όλα τα μέλη της και είναι υπεύθυνη για την ευτυχία τους. Ο αριθμός των μελών και η ηλικία τους δεν παίζουν κανένα ρόλο.  Η υγεία και η ευτυχία των μελών όμως παίζουν τεράστιο ρόλο.

Όχι, να μην κάνεις οικογένεια για να αποφύγεις τη γκρίνια της μάνας σου και την απειλή ότι θα μείνεις στο ράφι. Να μην κάνεις οικογένεια με έναν άνθρωπο που δεν τον αγαπάς, γιατί έχεις βολευτεί στην καθημερινότητά μαζί του. Και σίγουρα να μην κάνεις παιδιά για να σώσεις το γάμο σου.

 Να μην κάνεις οικογένεια εάν δεν έχεις λύσει τα δικά σου θέματα και απωθημένα. Δεν φταίνε τίποτα να καταστρέψουν τη ζωή τους για να μαζέψουν τα δικά σου κομμάτια.   Να μην κάνεις παιδιά εάν νομίζεις ότι θα σου κλέψουν την ελευθερία σου και την ξεκούραση σου. Δεν είναι παράλογη η σκέψη σου αυτή και αποτελεί δικαίωμα σου να την έχεις. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σε κατηγορήσει για αυτό.

Να μην κάνεις παιδιά εάν νιώθεις ότι θα αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο από εκείνα. Γιατί είναι απόφαση σου να επιλέξεις τον εαυτό σου αλλά δεν είναι απόφαση των παιδιών να ζήσουν χωρίς αγάπη. Και τα για τα παιδιά η αγάπη είναι το μαγικό φίλτρο που θα τα κάνει να πετάξουν στον ουρανό.

Να μην κάνεις παιδιά εάν δεν είσαι έτοιμος να διαθέσεις το υπόλοιπο της ζωής σου για αυτά. Γιατί η οικογένεια αναπνέει μέσα από όλα της τα μέλη, κι εάν εσύ φύγεις θα της περιορίσεις τον αέρα. Και έτσι ξαφνικά τα παιδιά σου θα κληθούν να παλέψουν με την “ασφυξία” χωρίς να έχουν καμία ευθύνη γι’ αυτό.

Όχι να μην κάνεις οικογένεια εάν δεν είσαι έτοιμος να θυσιαστείς γι’ αυτήν. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Έχεις επισκεφτεί ποτέ ένα παιδικό νοσοκομείο; Έχεις δει τους γονείς που ξαγρυπνούν δίπλα στα κρεβάτια και που θα έδιναν τον κόσμο όλο για να κάνουν εκείνοι το εμβόλιο; Εάν δεν κατανοείς αυτό το συναίσθημα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις τη ζωή σου.

Να μην κάνεις παιδιά, εάν νομίζεις ότι για να σε αγαπούν πρέπει να είσαι τέλειος. Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη τέλειους γονείς, έχουν ανάγκη γονείς που ανοίγουν την καρδιά τους και τα αγκαλιάζουν. Τα παιδιά δεν χρειάζονται δώρα, χρειάζονται την αγάπη σου και την αλήθεια σου. Χρειάζονται την αποδοχή σου και την υπομονή σου, χρειάζονται να νιώθουν ότι πιστεύεις στην προσπάθεια τους και ότι ανυπομονείς να ακούσεις τις ιστορίες τους από το σχολείο. Όχι, να μην κάνεις παιδιά εάν, μετά από ένα 10ωρο δουλειάς και μια σειρά από αναποδιές, δεν αντέχεις να παίξεις το Τζέικ τον Πειρατή και να τραγουδήσεις δυνατά όλο τον Τεμπέλη Δράκο.

Και να μην κάνεις παιδιά, εάν ένα παιδικό Σ’αγαπώ δεν είναι ικανό για να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο σου και να φωτίσει την καρδιά σου. Γιατί είναι προτιμότερο να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς παιδιά, παρά παιδιά που δεν τα αγαπούν όσο τους αξίζει!