Από πότε έχεις να πας ταξίδι μόνη σου με το σύντροφο σου;
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Από πότε έχεις να πας ταξίδι μόνη σου με το σύντροφο σου;

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Από πότε έχεις να πας ταξίδι μόνη σου με το σύντροφο σου;

Πριν μεγαλώσει η οικογένεια σας, ήσασταν οι δυο σας. Όλη αυτή η ευτυχία που νιώθετε οφείλεται στον έρωτα σας. Τα παιδιά, στα οποία έχετε αφιερώσει τώρα τη ζωή σας, είναι αποτέλεσμα αυτής της αγάπης. Η καθημερινότητα όμως και το άγχος της επιβίωσης, κατάφεραν να σκεπάσουν τον έρωτα και να αφήσουν μόνο τις υποχρεώσεις. Ευτυχώς δεν χάθηκε η αγάπη. Αγαπιέστε, απλά δεν προλαβαίνετε να το εκφράσετε.

Οι διακοπές το καλοκαίρι  αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία να θυμηθείτε πώς εκτός από γονείς είστε και ζευγάρι. Είναι μια καλή αφορμή να ξαναερωτευτείτε ο ένας τον άλλον!

Ένα ταξίδι χωρίς τα παιδιά δεν σας κάνει κακούς γονείς. Αντίθετα, σας βελτιώνει γιατί σας χαλαρώνει. Αν ρωτήσετε τα παιδιά νομίζω θα προτιμήσουν να μείνουν λίγο καιρό μόνα τους παρά να ζουν με μια “υστερική” και πάντα κουρασμένη μαμά.  Φεύγοντας λίγο μακρυά, θα καταφέρετε να ξεκουραστείτε πραγματικά και να γεμίσετε ενέργεια για όλο το Χειμώνα. Θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε πράγματα που επιλέγετε εσείς και που αρέσουν σε εσάς. Μπορείτε για αλλαγή να δείτε μια ταινία κι όχι άλλα παιδικά!

Θα βρείτε την ευκαιρία να ξεφύγετε από γκρίνιες, κλάματα και παιδικά ωράρια. Θα κατορθώσετε να καθίσετε για φαγητό χωρίς καμία διακοπή και θα αλλάξετε (έστω για λίγο) προτεραιότητες. Θα πάτε στη θάλασσα με τα πόδια και μόνο με το βιβλίο σας (όπως παλιά) και να απολαύσετε νέα μέρη ως ενήλικες. Και το κυριότερο θα βρείτε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Προφανώς θα έρθουν στιγμές που θα σας λείψουν τα παιδιά, είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο αλλά θα έρθουν και στιγμές που θα ξεχαστείτε. Θα ταξιδέψει το μυαλό σας στις ξέγνοιαστες εποχές. Η πρώτη φορά θα είναι η πιο δύσκολη γιατί η απόφαση θα συνοδεύεται από τύψεις. Θα αναρωτηθείτε μήπως δεν είστε καλή μαμά, μήπως πληγώσετε τα παιδιά, πως θα τα καταφέρουν με τη γιαγιά(ή τη νταντά) και άλλα τέτοια ανατρεπτικά. Τα επόμενα ταξίδια θα είναι πιο εύκολα γιατί θα είστε όλοι πιο εξοικειωμένοι με τη διαδικασία.

Παρόλα αυτά,  θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς βασικούς κανόνες για να είστε πιο όλοι ήρεμοι.

-Θα πρέπει τα παιδιά να κρατήσουν τη ρουτίνα τους όσο το δυνατόν πιο σταθερή. ( φαγητό, παιχνίδι, θάλασσα, κούνιες κτλ)

-Θα πρέπει τα παιδιά να είναι σε χώρο που γνωρίζουν. Το σπίτι και το δωμάτιο τους, τους προκαλεί ασφάλεια και τα χαλαρώνει. Προτιμήστε να μείνουν τα παιδιά στο χώρο τους όσο λείπετε.

-Θα πρέπει τα παιδιά να μείνουν με κάποιον που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Επιλέξτε ποιος θα μείνει μαζί τους εγκαίρως και κάντε πρόβα! Μην ξεχνάτε ότι αυτός που θα φροντίζει το παιδιά θα πρέπει να είναι ενήμερος για όλες τις συνήθειες τους και να έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (τηλέφωνα ανάγκης, φάρμακα, βιβλιάρια κτλ).

-Θα πρέπει να ενημερώσετε τα παιδιά με κάθε λεπτομέρεια για το πόσο καιρό θα λείπετε. Δεν πρέπει να λέτε ψέμματα στα παιδιά. Εάν είναι μικρά δείξτε τους στο ημερολόγιο ποια ημέρα θα φύγετε και ποια θα γυρίσετε για να νιώθουν ότι ελέγχουν την κατάσταση.

-Προτιμήστε να φύγετε στο τέλος των καλοκαιριών διακοπών κι αφού σας έχουν ευχαριστηθεί τα παιδιά.

-Μετά την αναχώρηση σας,μπορείτε να παίρνετε όσα τηλέφωνα θέλετε για να μαθαίνετε τα νέα τους αλλά και για να τους λέτε τα δικά σας. Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται μιλήστε τους για να ακούσουν τη φωνή σας.

-Αγοράστε τους ένα συμβολικό δωράκι αλλά μην ξεφύγετε από τις τύψεις! Δεν πρέπει να συνδυάσουν ότι όταν φεύγετε εκείνα κερδίζουν δώρα.

-Προετοιμαστείτε για “μούτρα” όταν επιστρέψετε.

Τολμήστε ένα ταξίδι με το σύντροφό σας φέτος το καλοκαίρι.  Θα κάνει καλό και σε εσάς και στη σχέση σας και κυρίως στην οικογένειά σας.  Δείτε εδώ ιδέες για ρομαντικούς προορισμούς και εάν δεν βγαίνει το πρόγραμμα για το καλοκαίρι, δείτε εδώ ιδέες για το χειμωνιάτικους προορισμούς