«Απόλαυσε την κοιλίτσα σου όσο μπορείς»
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

«Απόλαυσε την κοιλίτσα σου όσο μπορείς»

August 10, 2020

author:

Parenting.gr

«Απόλαυσε την κοιλίτσα σου όσο μπορείς»

Δεν ξέρω πόσες φορές άκουσα «Ζηλεύω που το μωρό σου είναι ακόμα στην κοιλιά σου, είναι τέλειο, θα σου λείψει». Κάθε φορά όμως η αντίδρασή μου ήταν η ίδια… ανασηκωμένα φρύδια και έκφραση στο πρόσωπο σα να άκουσα δελφίνι να απαγγέλει Καρυωτάκη. Άσε μας χρυσή μου που θα μου λείψει! Δεν μπορώ να κουνηθώ, δεν μπορώ να κουμπώσω τα παπούτσια μου, βασικά δεν μου κάνουν τα παπούτσια μου, δεν μπορώ να φάω σαν άνθρωπος… Άκου θα μου λείψει! Άντε να βγει από εκεί μέσα να το πάρω αγκαλίτσα και να γίνω όπως ήμουν.

Τελικά δεν θα το πιστέψεις αλλά μου έλειψε η κοιλιά μου… και τις δύο φορές. Όσα τα είχα στην κοιλιά μου, ήταν παντού μαζί μου, ήταν προστατευμένα, δεν μπορούσε κανένας να τους κάνει κάτι, δεν πονούσαν, δεν πεινούσαν, δεν είχαν ιώσεις.  Άσε που αυτή η κλωτσιά ήταν απίστευτα όμορφο πράγμα τελικά. Να νιώθεις το μικρό σου μωρό να γυρίζει μέσα στην κοιλιά του, εσύ να βάζεις τα χέρια σου πάνω στην κοιλιά σου και να το χαϊδεύεις, να του μιλάς και να του τραγουδάς… Ε, όλα αυτά δεν τα ζεις ξανά. Μόνο για λίγους μήνες και είναι ασύλληπτα όμορφο τελικά. Συγνώμη ρε φιλενάδες που σας κοιτούσα τόσο υπεροπτικά όταν μου λέγατε «Είναι υπέροχο να έχεις το μωρό στην κοιλιά σου», δεν μπορούσα να το κατανοήσω. Τώρα όμως μπορώ και μου λείπει πάρα πολύ.

Το πρόβλημα όμως συνειδητοποιώ πως είναι αλλού και είναι βαθύτερο…  Δεν είναι μόνο η εγκυμοσύνη που μετά σου λείπει, είναι και οι δύο πρώτο μήνες και οι πέντε και οι δέκα. Μεγαλώνουν με τρελή ταχύτητα και εμείς τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα και τελικά χάνουμε πολλά, πάρα πολλά. Και βιαζόμαστε και κάπως να μεγαλώσουν και να γίνουν ανεξάρτητα και τελικά δεν ξέρω γιατί αυτή η βιασύνη… Αυτή η τεράστια κοιλιά με τις ραγάδες που στο τέλος μένει άδεια, το κολλημένο βρέφος στο στήθος σου που με κλειστά ματάκια αναζητεί την τροφή του, τα ματάκια του μωρού σου όταν ξυπνά και σε κοιτάζει με αγάπη… Όλα αυτά περνάνε γρήγορα γι’ αυτό ας τα απολαύσουμε. Πάω να παίξω τώρα με τους γιούς μου. Κάνε κι εσύ το ίδιο, κι αν είσαι εγκυούλα δώσε ένα χάδι στην κοιλιά σου και από μένα, κλείσε τα μάτια και απόλαυσε το. Θα περάσει γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:

7 συμβουλές για να μεγαλώσεις ένα ισορροπημένο παιδί!

Διατροφή για μια υγιή εγκυμοσύνη

Πως να κοιμάσαι καλύτερα κατά την εγκυμοσύνη!

Originally posted 2016-03-01 04:32:45.