Αντιμετωπίστε τη ζέστη όταν παίζετε τένις!
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Αντιμετωπίστε τη ζέστη όταν παίζετε τένις!

August 18, 2020

author:

Parenting.gr

Αντιμετωπίστε τη ζέστη όταν παίζετε τένις!

Οι καλοκαιρινές ημέρες είναι ιδανικές για μικρούς και μεγάλους για να κάνουν βόλτες στην παραλία και για να χαρούν τη θάλασσα.
Όμως για τους λάτρεις του τένις και ακόμα περισσότερο για τους αθλητές δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητές μέρες καθώς η ζέστη αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για προπόνηση ή αγώνα.

Δε χρειάζεται όμως να ακυρώνετε τις προπονήσεις σας λόγω της υψηλής θερμοκρασίας της εποχής, αρκεί να λαμβάνετε τα μέτρα σας!

Να πίνετε αρκετά υγρά
Η ζέστη και η εφίδρωση κάνουν τον οργανισμό να αφυδατώνεται γρήγορα, γι’ αυτό φροντίστε για την επαρκή και έγκαιρη ενυδάτωσή σας. Προγραμματίστε να πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως  νερό, φρέσκους χυμούς και κρύο τσάι ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τις προπονήσεις και τους αγώνες σας!
Βιταμίνες και διατροφή
Λαμβάνετε τις απαραίτητες ποσότητες βιταμινών; Είναι η διατροφή σας κατάλληλη για τις προπονήσεις μες στη ζέστη;
Τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να είναι τα κύρια είδη στο καθημερινό μενού σας και να μη λείπουν από κανένα γεύμα. Για τις βιταμίνες και τη διατροφή συμβουλευτείτε το γιατρό ή τον προπονητή σας ώστε να διαμορφώσετε ανάλογα το διατροφικό σας πλάνο κατά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
shutterstock_76308235
Ενδυμασία
Κατά τις καλοκαιρινές ημέρες να αποφεύγετε τα σκουρόχρωμα ρούχα και να προτιμάτε τα ποιοτικά και ανοιχτόχρωμα ρούχα που βοηθούν να διατηρηθεί η δροσιά στο σώμα και θεωρούνται κατάλληλα για την προπόνησή σας.
Τέλος, δροσιστείτε με βρεγμένες πετσέτες ή υγρά μαντιλάκια κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα
Φροντίστε να δροσίζετε το σβέρκο σας, τα χέρια σας, το κεφάλι, τα πόδια σας και όποιο άλλο σημείο του σώματός σας θέλετε. Να βρέχετε με νερό τα σημεία αυτά όσο συχνά σας δίνει εντολή το σώμα νσας!

Εφαρμόζοντας τα παραπάνω βήματα μπορείτε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τη ζέστη όταν παίζετε τένις το καλοκαίρι!

Originally posted 2016-06-20 05:00:37.