Ανοιξιάτικες κατασκευές για το παιδί!
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ανοιξιάτικες κατασκευές για το παιδί!

December 4, 2019

author:

Parenting.gr

Ανοιξιάτικες κατασκευές για το παιδί!

131402831

Μετά τις διακοπές του Πάσχα συνήθως η καθημερινότητα κυλάει πιο ήρεμα και είναι μια ευκαιρία να σπαταλήσεις δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σου! Πάρε έμπνευση από τη φύση και τα λουλούδια της Άνοιξης και φτιάξτε τα δικά σας μπουκέτα λουλουδιών για να διακοσμήστε το παιδικό τους δωμάτιο και όχι μόνο!

 Λουλούδια από χαρτί τουαλέτας!

3 Paint flowers and cacti

Αυτή η κατασκευή μπορεί να στολίσει το τραπέζι σας και να δώσει ένα χρωματιστό παιδικό κι ανοιξιάτικο τόνο στη διακόσμησή σας! Βάψτε το ρολό από το χαρτί τουαλέτας και κολλήστε γύρω του χαρτόνι σε σχήμα λουλουδιού με το παιδί μπορεί να τα διακοσμήσει με χρυσόσκονη ή να τα ζωγραφίσει με μαρκαδόρο!

Λουλούδια από πατούσες και χεράκια!

5103378_orig

Με αυτήν την κατασκευή τα παιδιά θα ξετρελαθούν! Βάλτε ειδική μπογιά που πλένεται στο χρώμα της αρεσκείας σας σε μια λεκάνη και βουτήξτε το πατουσάκι του παιδιού μέσα στη λεκάνη! Έπειτα αφήστε το αποτύπωμα της πατούσας του πάνω στο χαρτόνι ή στον καμβά που θέλετε να φτιάξετε τα λουλούδια! Κάντε όσες φορές χρειάζεται μέχρι να σχηματίσετε το λουλούδι. Κάθε φορά η πατουσίτσα του σχηματίζει και από ένα πέταλο! Μπορείτε να προσθέσετε και το αποτύπωμα της παλάμης του και να φτιάξετε διάφορα σχέδια! Προσθέστε με τη βοήθεια του πινέλου το κλωνάρι του κι είναι έτοιμο!

Αλυσίδα από λουλούδια

images (1)

μια εντυπωσιακή κατασκευή για το δωμάτιο του που θα του αρέσει πολύ. Δίπλωσε ένα χαρτί ή ένα χαρτόνι στη μέση και πες του να το κόψει σε ένα σχήμα λουλουδιού που του αρέσει. Έπειτα ξεδίπλωσε το χαρτί για να διακοσμήσει τα λουλούδια που έφτιαξε όπως θέλει κι πέρασε ένα σπάγγο ανάμεσά τους και στερέωσα τα με κόλλα! Πες στο παιδί σου να διαλέξει που θέλει να το κρεμάσει!

Λουλούδια από φίλτρα καφέ

Coffee-Filter-Flowers-Final

θέλεις να έχει λουλούδια στο βάζο; Εύκολα και γρήγορα! Πάρτε πολλά φίλτρα καφέ και βάλτε το ένα πάνω στο άλλο. Κόψτε τα όλα μαζί σε ένα στρογγυλό σχήμα, σε κύκλο. Κάνε στη μέση του κύκλου μια τρύπα και πέρασε το κλωνάρι του λουλουδιού ένα σύρμα τυλιγμένο με ύφασμα ώστε να στερεωθούν. Έπειτα “τσαλακώστε τα ή διπλώστε τα σα να θέλετε να ανοίξετε τα πέταλα του λουλούδιου. Όλη αυτή τη διακασία μπορείτε να την κάνετε παρέα και μπορείς να παροτρύνεις το παιδί σου να τα ζωγραφίσει ή να τα χρωματίσει!

 

Originally posted 2015-04-13 04:30:35.