Μαθαίνοντας τα λουλούδια: Η Ανεμώνη του ανέμου
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Μαθαίνοντας τα λουλούδια: Η Ανεμώνη του ανέμου

May 9, 2020

author:

Parenting.gr

Μαθαίνοντας τα λουλούδια: Η Ανεμώνη του ανέμου

Η ανεμώνη, αυτό το πανέμορφο λουλούδι είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο και στολίζει βεράντες και κήπους δίνοντας μια νότα ανέμου στο περιβάλλον όπως άλλωστε προδίδει και το όνομά της! Η ανεμώνη έχει συνδεθεί με το μύθο της Αφροδίτης και του Άδωνι κατά τη μυθολογία και ακόμα και από την αρχαιότητα είναι γνωστή ως διακοσμητικό φυτό που στολίζει μεγάλες εκτάσεις και πάρκα.

Σε άλλες χώρες εκτός από την ομορφιά της, η ανεμώνη χαρίζει και τη γεύση της, αφού μαγειρεύεται και τρώγεται!

Συμβολίζει την απλότητα αλλά και της μοναξιάς αλλά το όνομά της το πήρε από τον άνεμο που φυσάει για να ανθίσει το μπουμπούκι της! Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικούς σκοπούς και στις μέρες μας είναι γνωστή για τις αντιβακτηριδιακές και καταπραϋντικές ιδιότητές της.

Μερικά από τα είδη της είναι δηλητηριώδη ενώ πολλά είδη της βγαίνουν σε διάφορα πανέμορφα χρώματα! Υπάρχουν περίπου 120 είδη και στη χώρα ας τη συναντάμε συχνά σε μικρά λουλούδια χρώματος μπλε!

Εάν θέλετε να φυτέψετε ανεμώνη στον κήπο ή στη γλάστρα, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να την καλλιεργείσετε το Σεπτέμβρη και να ανθίσει την Άνοιξη! Η ανεμώνη δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις εκτός του ότι αγαπάει το φως και το νερό!

Πηγή: louloudia.gr

Διαβάστε επίσης: Λωτός: ένα ξεχωριστό σύμβολο

Originally posted 2015-08-31 04:35:48.