Αναπνευστικά προβλήματα μπορούν να εμφανίσουν ενήλικες που γεννήθηκαν πρόωρα
Uncategorized

Αναπνευστικά προβλήματα μπορούν να εμφανίσουν ενήλικες που γεννήθηκαν πρόωρα

January 14, 2022

author:

Parenting.gr

Αναπνευστικά προβλήματα μπορούν να εμφανίσουν ενήλικες που γεννήθηκαν πρόωρα

Άνθρωποι που γεννήθηκαν πρόωρα μπορεί ενδεχομένως να έχουν μικρότερους από το φυσιολογικό αεραγωγούς στην ενήλικο ζωή-κάτι που μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, δήλωσαν ερευνητές. Η πρόωρη γέννηση συνδέεται με φτωχότερη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, αλλά οι αιτίες δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως.

Σε νέα έρευνα, επιστήμονες συνέκριναν ενήλικες που γεννήθηκαν 8 εβδομάδες ή περισσότερο, πρόωρα, με ανθρώπους που γεννήθηκαν στο τέλος της κύησης. Και οι δυο ομάδες είχαν ίδια ηλικία και ύψος.Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν εξετάσεις πνευμονικής λειτουργίας για να υπολογίσουν το μέγεθος αεραγωγού κάθε συμμετέχοντος και κατέληξαν ότι αυτός στην ομάδα πρόωρων ήταν μικρότερος από την ομάδα όσων γεννήθηκαν κανονικά.

Ο Joseph Duke, του  Northern Arizona University, δήλωσε ότι η έρευνα θα μπορούσε να υποδεικνύει ότι αγωγές για το αναπνευστικό θα μπορούσαν να είναι λιγότερο αποτελεσματικές σε ανθρώπους που γεννήθηκαν πρόωρα αλλά χρειάζεται περισσότερη εργασία για να εξεταστεί απευθείας αυτό. Ο Duke πρόσθεσε ότι η έρευνα χρησιμοποίησε μόνο υπολογισμό του μεγέθους του αεραγωγού και μελλοντικές έρευνες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ακριβείς μετρήσεις για να αποκτηθεί πραγματικό μέγεθος αεραγωγού παρά ένας υπολογισμός.

Η έρευνα δεν μπόρεσε να αποδείξει αιτιατή σχέση. Ωστόσο, τελικά τα ευρήματα ενδεχομένως μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της αγωγής των προβλημάτων του αναπνευστικού σε ανθρώπους που γεννήθηκαν πρόωρα. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του Experimental Physiology.

Πηγή

Originally posted 2017-12-05 07:54:20.