Ανανέωση γκαρνταρόμπας part 2: αποκτώντας τα βασικά κομμάτια!
ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Ανανέωση γκαρνταρόμπας part 2: αποκτώντας τα βασικά κομμάτια!

August 5, 2019

author:

Parenting.gr

Ανανέωση γκαρνταρόμπας part 2: αποκτώντας τα βασικά κομμάτια!

Μετά το καθάρισμα και την επιδιόρθωση της ντουλάπα σου, θα πρέπει να καταλάβεις κατά πόσο έχεις καθημερινά βασικά κομμάτια.

Ποια θεωρούμε καθημερινά βασικά κομμάτια;
Αυτή είναι η κατηγορία των ρούχων που φοράμε στην καθημερινή ζωή μας. Για παράδειγμα, αν εργάζεσαι,τα καθημερινά βασικά ρούχα σου θα είναι λευκά πουκάμισα, μαύρες φούστες, γκρι παντελόνια κ.λπ. Αν είσαι μια μητέρα που ασχολείται με τα οικιακά, τα ρούχα σου θα μπορούσαν να είναι μεταξωτά πουκάμισα και παντελόνια capri.

Δεν έχω αρκετά βασικά κομμάτια!
Κάποιος μπορεί να αξιολογήσει των κώδικα προτεραιοτήτων κάποιου προσώπου ανάλογα με το τι ξοδεύει και για ποιο πράγμα. Και αυτό φυσικά αφορά και τα ρούχα.
Ένα κορίτσι μπορεί να αγαπά τα τακούνια επειδή της αρέσει ο τρόπος που αναδεικνύουν τα πόδια της. Ενδεχομένως, να ξοδεύει πάρα πολλά για τέτοια παπούτσια, αλλά ελάχιστα για ένα ζευγάρι καθημερινά παπούτσια. Αν όμως, είχε σχεδιάσει καλύτερα την καθημερινή ντουλάπα της, θα συνειδητοποιούσε ότι μπορεί να έχει καλύτερη εμφάνιση στο χώρο εργασίας της και να είναι πιο ξεκούραστη. Εξάλλου, μια κομψή γυναίκα είναι κομψά ντυμένη ανεξάρτητα από την ώρα.
Yπάρχει και ένας άλλος λόγος για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι έχουν πάρα πολλά άσχετα κομμάτια και όχι αρκετό από αυτά που πραγματικά χρειάζονται. Αυτό οφείλεται στο φαινόμενο του «φιλόδοξου shopping».
Υπάρχουν κορίτσια που αγοράζουν ακριβά και glamorous ρούχα, τσάντες και παπούτσια, αλλά δεν έχουν πραγματικά μια πάρα πολύ κοινωνική ζωή. Φιλοδοξούν όμως σε αυτό τον τρόπο ζωής. Ενώ σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό, συχνά είναι μια σπατάλη χρημάτων και χώρου στη ντουλάπα. Σίγουρα θα καταλήξεις να ασχολείσαι με περισσότερα πράγματα και με την ενοχή της μη βέλτιστης χρήσης. Τα καθημερινά βασικά θα πρέπει να είναι ρούχα που μπορούν να φοριούνται σαν “στολή” και καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι ανάγκες σου ως προς τα βασικά εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής σου.

dressing-101129_LΠώς θα ξέρω ότι δεν έχω αρκετά καθημερινή βασικά κομμάτια;
– Χάνεις πολύ χρόνο για να διαλέξεις τι θα βάλεις;
– Δυσκολεύεσαι να βρεις κάτι για να το συνδυάσεις με μπλουζάκια ή παντελόνια;
– Αισθάνεσαι πάντα μια μικρή αμηχανία όταν χτυπάει ξαφνικά το κουδούνι του σπιτιού σου, ή όταν συναντάς τυχαία τον σύντροφό σου;
– Αισθάνεστε κάπως μαντάμ; Ή πάρα πολύ casual;

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αναλογιστείς τα βασικά σου κομμάτια. Φτιάξε μια εικονική ντουλάπα στο μυαλό σου με ρούχα που σου αρέσει να φοράς καθημερινά. Να έχεις αυτά τα ρούχα κατά νου όταν θα πας για ψώνια και φρόντισε να είσαι πειθαρχημένη. Αγόρασε μόνο ό, τι ταιριάζει στο σώμα σου και στην προσωπικότητά σου. Κάνε μια προσπάθεια και θα είσαι στο σωστό δρόμο για την ανανέωση της γκαρνταρόμπας που θα αγαπήσεις!
Όταν τελειώσεις με αυτό το βήμα, έλα για το επόμενο: Ανανέωση της γκαρνταρόμπας βήμα 3: Αξιολογώντας τις απαιτήσεις του τρόπου ζωής σου.

Originally posted 2014-09-22 12:20:41.