Αλλαγές στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη που δεν τις περιμένεις
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΥΓΕΙΑ

Αλλαγές στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη που δεν τις περιμένεις

April 2, 2021

author:

Parenting.gr

Αλλαγές στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη που δεν τις περιμένεις

Η εγκυμοσύνη είναι μια χαρούμενη, όμορφη και για κάποιες γυναίκες “δύσκολη” περίοδος. Σε κάθε περίπτωση  όμως ο ερχομός ενός μωρού μόνο ευτυχία μπορεί να φέρει σε μια οικογένεια.

Η διαδικασία της κύησης επηρεάζει τη μέλλουσα μαμά ψυχικά και σωματικά και προκαλεί σημαντικές αλλαγές στη ζωή αλλά και την εικόνα της.
Μετά τον τοκετό,  το σώμα της νέας μαμάς αλλάζει και ακόμα κι αν έχει χάσει όλα τα κιλά που είχε πάρει, βιώνει “αλλαγές” που δεν τις περίμενε ή που δεν της μίλησε κάποιος για αυτές.

Εάν, λοιπόν, ετοιμάζεσαι να γεννήσεις,  δες παρακάτω τί μπορεί να συμβεί στο σώμα σου λίγο καιρό μετά την άφιξη του μωρού σου:

Αλλαγή στο σχήμα του σώματος
Μπορεί να αλλάξει το σχήμα του σώματος σου και να αποκτήσεις σωματότυπο “αχλάδι. Παράλληλα, μπορεί να δεις αλλαγή στον τρόπο που χάνεις πια κιλά όταν κάνεις δίαιτα.

Χαλάρωση της κοιλιάς
Ακόμα και με τον συνδυασμό της γυμναστικής θα αργήσεις να δεις την κοιλιά σου να είναι και πάλι σφιχτή. Για αρκετό καιρό θα είναι πρησμένη και χαλαρή. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, εάν έχεις γεννήσει με καισαρική.

shutterstock_135062096

Χαλάρωση του στήθους
Μετά το θηλασμό θα δεις το στήθος σου, να μικραίνει και να χαλαρώνει. Είναι μια φυσιολογική αλλαγή μετά την περίοδο της εγκυμοσύνης όπου το στήθος πρήζεται και προετοιμάζεται για το θηλασμό. Μπορείς να βοηθήσεις την ανόρθωση και την σύσφιξη του στήθους σου χρησιμοποιώντας κρέμες που εμπεριέχουν ρετινόλη και το συνένζυμο Q10.

Λίπος στην πλάτη
Μπορεί να παρατηρήσεις μαζεμένο λίπος στην πλάτη σου κάτω από το σουτιέν ή στη μέση. Φρόντισε να προμηθευτείς τα κατάλληλα σουτιέν που να υποστηρίζουν σωστά το στήθος σου, και να μην είναι μικρότερο νούμερο στην πλάτη. Για λίγο καιρό, μέχρι να επανέλθεις, καλύτερα να φοράς πιο φαρδιές μπλούζες για να μην τονίζεις αυτήν την αλλαγή.

Ραγάδες
Είναι λογικό η απότομη αύξηση και στη συνέχεια απώλεια βάρους να επιβαρύνει το δέρμα σου.  Η πλειοψηφίατων γυναικών, μετά τον τοκετό, παλεύει με τις ραγάδες. Αποτελούν στην ουσία αιματώματα, που έχουν προκληθεί από την έντονη διάταση του δέρματος. Αυτό που ίσως δε ξέρεις είναι ότι θα πρέπει να ενυδατώνεις την κοιλιά και τη μέση σου, από την πρώτη κιόλας ημέρα, για να αποκτήσει ελαστικότητα το δέρμα, διαφορετικά είναι πιθανό να δεις ραγάδες σε σημεία που δεν το περίμενες.

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, και ανάλογα με τη φυσική της κατάσταση πριν την εγκυμοσύνη αλλά και κατά την διάρκεια της κύησης, μπορεί το σώμα της να αντιμετωπίσει διαφορετικά αυτές τις αλλαγές. Μην ανησυχείς όμως,  όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν και να δεις πάλι το σώμα σου όπως το ήξερες!