Αεροπορικό ταξίδι με το μωρό
ΒΡΕΦΟΣ ΝΗΠΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΙΔΙ ΤΑΞΙΔΙΑ

Αεροπορικό ταξίδι με το μωρό

November 28, 2019

author:

Parenting.gr

Αεροπορικό ταξίδι με το μωρό

Είναι σωστό να ταξιδέψω με το παιδί μου με το αεροπλάνο; Φυσικά και είναι! Τα μωράκια επιτρέπεται αλλά κυρίως είναι ικανά να ταξιδέψουν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της ζωής τους. Ιδανικά, για να αποφύγετε την πιθανή μετάδοση μικροβίων στον κλειστό χώρο της καμπίνας του αεροσκάφους, θα ήταν καλό να περιμένετε μέχρις ότου γίνουν τουλάχιστον πέντε-έξι εβδομάδων.  Παρόλα αυτά για να επιτύχετε ένα ασφαλές και ξεκούραστο για όλους ταξίδι είναι απαραίτητο να έχετε σχεδιάσει με λεπτομέρεια το ταξίδι σας και να έχετε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

Ας δούμε παρακάτω μερικές συμβουλές – λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε:

shutterstock_221750212

Τα βρέφη έως 2 ετών δε χρειάζεται να πληρώσουν εισιτήριο, παρά μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην ασφάλεια γιατί δεν κρατούν θέση. Παρόλα αυτά, εάν έχετε τη δυνατότητα προτιμήστε να αγοράσετε εισιτήριο και να τοποθετήσετε ένα πτυσσόμενο παιδικό καθισματάκι για να κάτσει το μωρό σας. Προσοχή, όμως, να ελέγξετε τους προβλεπόμενους κανονισμούς που ακολουθεί η αεροπορική σας εταιρεία που έχετε επιλέξει. Υπάρχει πιθανότητα να μην σας το επιστρέψουν.

Κάνετε online check in (μέσω internet) για να αποφύγετε τις ουρές και την ταλαιπωρία. Εάν δεν τα καταφέρετε, εκμεταλλευτείτε την προτεραιότητα που δίνουν οι εταιρείες σε γονείς με παιδιά και και κάντε χρήση της fast line.

Μην παραδώσετε το καρότσι του μωρού μαζί με τις αποσκευές για να μπει στο αεροπλάνο. Σε περίπτωση καθυστέρησης, το μωρό θα χρειαστεί να ξεκουραστεί ή να κοιμηθεί. Κατά την επιβίβαση, ζητήστε βοήθεια από το προσωπικό του αεροπλάνου. Συνήθως αναλαμβάνουν να κλείσουν το καρότσι και να το τοποθετήσουν μέσα στο αεροπλάνο. Αντίστοιχα, σας το φέρνουν στην αποβίβαση.

Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με τους περιορισμούς στις χειραποσκευές, που αφορούν τη μεταφορά υγρών, κρεμών και διαφόρων τζέλ καθώς στις αντίστοιχες κατηγορίες συμπεριλαμβάνονται οι παιδικές τροφές και τα καλλυντικά του μωρού. Μοιράστε τις παιδικές κρέμες και τα καλλυντικά σε μικρά μπουκαλάκια και επιλέξτε μόνο γάλα σε σκόνη.

shutterstock_127813148

Προετοιμαστείτε φτιάχνοντας μια λίστα των πραγμάτων που θα πρέπει να πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο, π.χ. πάνες, μωρομάντηλα, παιχνίδια, βιβλία, μια αλλαξιά ρούχα, σνακ κ.ά. Για να μην “κουβαλάτε” άδικα, ελέγξτε τι από αυτά παρέχονται από την αεροπορική εταιρεία. Είναι σημαντικό να έχετε παιχνίδια για να απασχοληθεί το μωρό σας. Αν ο “ταξιδιώτης” σας είναι μεγαλύτερος σε ηλικία μπορείτε να έχετε ένα cd player με μουσική ή ένα φορητό υπολογιστή γεμάτο…παιδικές ταινίες!

Την ώρα της απογείωσης ή της προσγείωσης, θα πρέπει να φροντίσετε να ανακουφιστούν τα αυτάκια του μωρού από τον πόνο της αποσυμπίεσης. Μια πιπίλα ή μία τσίχλα (σε μεγαλύτερα παιδιά) αποτελούν μια λύση. Εάν θηλάζετε, ο θηλασμός είναι μια καλή πρόταση και θα κάνει το μωρό σας να νιώσει και ασφάλεια. Δυστυχώς, τα βρέφη που αντιμετώπισαν πρόσφατα φλεγμονή στα αυτάκια τους, μπορεί να αισθάνονται ακόμα εντονότερο πόνο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Θα ήταν καλό να ενημερώσετε τον παιδίατρο σας για το ταξίδι και να του ζητήσετε κάποιο καταπραϋντικό σε περίπτωση που ο πόνος ενταθεί.

Ιδανικά, επιλέξτε η πτήση σας να συμπίπτει με τις ώρες που το μωρό σας κοιμάται. Με αυτό τον τρόπο, θα ξεκουραστεί κι εσείς θα είστε πιο ήσυχοι.

Και…αφήστε το μωρό σας να σκίσει τους αιθέρες!

Originally posted 2016-08-09 04:30:58.