Αγώνας τένις διπλού : Tο όνειρο κάθε γονιού που αγαπά το τένις...
ΜΠΑΜΠΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Αγώνας τένις διπλού : Tο όνειρο κάθε γονιού που αγαπά το τένις…

June 23, 2016

author:

Parenting.gr

Αγώνας τένις διπλού : Tο όνειρο κάθε γονιού που αγαπά το τένις…

Εαν είστε γονιός και αγαπάτε το τένις, ένα πράγμα ονειρεύεστε κρυφά τη βράδυ… ένα διπλό αγώνα τένις με σύμμαχο το παιδί σας.
Δεν έχει σημασία η ηλικία, το φύλο, η επιδεξιότητα ή ο επαγγελματισμός. Ένας διπλός αγώνας τένις είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να εξασκήσετε τις ικανότητές σας και να συσφίξετε τη σχέση με το παιδί σας.

Το πιο σημαντικό θέμα σε έναν διπλό αγώνα τένις είναι η ομαδική συνεργασία και η από κοινού κατανόηση.Δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η ταχύτητα ή η καλή τεχνική όσο το πόσο καλά και αρμονικά συνεργάζεται η κάθε ομάδα μεταξύ της και πόσο γρήγορα επιτυγχάνουν να επικοινωνήσουν οι συμπαίχτες.

Για να ξεκινήσετε κι εσείς διπλούς αγώνες και να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα, θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας μερικά πράγματα.

shutterstock_339691091

Φροντίστε να αναζητήσετε ή να “δημιουργήσετε” τον κατάλληλο συμπαίκτη. Θυμηθείτε ότι ο συμπαίκτης σας είναι ο συνεργάτης σας, η ομάδα σας, ο άνθρωπος σας. Είναι αυτός ο παίκτης που μπορεί να συμπληρώνει τις δικές σας αδυναμίες και που με τη δική του βοήθεια θα ανεβείτε σε υψηλότερο επίπεδο. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να μην είναι ο καλύτερος παίκτης τεχνικά, αλλά θα μεταμορφώνεται στον καλύτερο παίκτη όταν παίζει δίπλα σας σε έναν διπλό αγώνα.
Από τεχνικής άποψης αυτό σημαίνει ότι ο συμπαίκτης σας μπορεί να είναι καλός σε θέματα που εσείς δεν είστε και έτσι να κατορθώνει να σας συμπληρώνει.
Από πλευράς χαρακτήρα, ο άνθρωπος που θα αποτελέσει την ομάδα σας θα πρέπει να συμβαδίζει με τις δικές σας αρχές και αξίες. Μόνο εάν υπάρχει “συμφωνία χαρακτήρων” και καλή επικοινωνία θα μπορέσετε να έχετε μια επιτυχημένη συνεργασία. Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις αποτελούν κακό σύμβουλο μιας ομάδας, καταστρέφουν τα θετικά και τα όμορφα συναισθήματα της συνεργασίας και σας οδηγούν σε ήττα αλλά και σε κακή διάθεση.

Οπότε μόλις ο συμπαίκτης που ονειρεύεστε μεγαλώσει, αγοράστε του τη δική του ρακέτα Wilson και αρχίστε τις προπονήσεις! Ο πρώτος σας αγώνας είναι ήδη πολύ κοντά.
Καλή επιτυχία…η νίκη είναι δεδομένη!