Αγαπάτε το τένις; Δείτε πως θα βελτιώσετε την τεχνική σας...
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Αγαπάτε το τένις; Δείτε πως θα βελτιώσετε την τεχνική σας…

August 7, 2020

author:

Parenting.gr

Αγαπάτε το τένις; Δείτε πως θα βελτιώσετε την τεχνική σας…

Το τένις είναι ένα άθλημα αρκετά εντυπωσιακό και συδυάζει τεχνική, στρατηγική και ιδιαίτερες δυσκολίες. Όπως θα έχετε παρατηρήσει στους αγώνες τένις οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να αξιοποιούν πολλά διαφορετικά “ταλέντα” για να επιτύχουν την κατάλληλη μέθοδο και τεχνική.

Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε εσείς καλύτεροι παίκτες  και να βελτιώσετε την τεχνική σας, θα πρέπει να εντοπίσετε όλα εκείνα τα σημεία που επηρεάζουν την απόδοσή σας και να δουλέψετε πάνω σε αυτά.

Ποια είναι όμως αυτά τα σημεία;

shutterstock_220417051

Φυσική κατάσταση
Σκεφτείτε να παίζετε τένις και να θέλετε να σταματήσετε νωρίτερα από το τέλος του παιχνιδιού γιατί δεν αντέχετε άλλο. Η καλή φυσική κατάσταση και η αντοχή συνδέονται άμεσα με την τεχνική και την προπόνηση.

Η ευελιξία
H ευελιξία είναι πολύ χρήσιμη σε όλα τα αθλήματα και φυσικά και στο τένις. Οσο περνούν τα χρόνια όμως, μειώνεται και το σώμα μας αναγκάζεται να αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τις ασκήσεις. Η καλή προπόνηση βοηθά να διατηρηθεί η ευελιξία μας και να θυμάται το σώμα μας πώς να αντιδρά! Ιδανικά θα πρέπει να διατηρήσουμε την ευελιξία που είχαμε όταν ήμασταν παιδιά, και να μην αφήσουμε το σώμα μας να χάσει αυτό το ξεχωριστό ταλέντο.

Βάλτε το stretching στην καθημερινότητά σας
Κάθε πρωί και κάθε βράδυ μην αμελείτε να κάνετε stretching. Το τέντωμα και οι διατάσεις θα κάνουν πολύ καλό στους μύες σας και θα τους κρατάνε σε καλή φόρμα! Ακόμα και όταν βλέπετε τηλεόραση κάντε διατάσεις πάνω σε μια μπάλα πιλάτες ή σε ένα στρώμα!

shutterstock_234590224

Παρακολουθήστε αγώνες
Εκτός από την προπόνηση, μια άλλη δραστηριότητα που βελτιώνει την τεχνική σας είναι να παρακολουθείτε αγώνες! Κατά τη διάρκεια των αγώνων παρατηρήστε τις κινήσεις των παικτών και τη στρατηγική που ακολουθούν και προσπαθήστε να τις εντάξετε στις προπονήσεις σας!

Επιλέξτε διαφορετικούς συμπαίκτες
Έτσι θα μπορείτε να αναγνωρίζετε την τεχνική των άλλων παικτών και να βάζετε τον εαυτό σας να αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και νέες καταστάσεις στο παιχνίδι! Μην ξεχνάτε να παίζετε με τη Wilson ρακέτα σας, που θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές στο παιχνίδι!

Originally posted 2016-05-30 06:00:41.