Έρχεται το 7o Athens Bike Festival - Η πόλη γεμίζει ποδήλατα
LIFESTYLE ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Έρχεται το 7o Athens Bike Festival – Η πόλη γεμίζει ποδήλατα

January 21, 2019

author:

Parenting.gr

Έρχεται το 7o Athens Bike Festival – Η πόλη γεμίζει ποδήλατα

Κάθε Σεπτέμβριο το Athens Bike Festival υποδέχεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μικρούς και μεγάλους, χομπίστες και απλούς ποδηλάτες, λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας και της ποδηλασίας δρόμου και ανθρώπους που έχουν επιλέξει το ποδήλατο για τις αστικές τους μετακινήσεις.

Φέτος, από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, οι φίλοι του ποδηλάτου θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν πολλά ποδήλατα αλλά και να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα του ποδηλάτου. Οι νέες, ενδιαφέρουσες τάσεις στο χώρο του ποδηλάτου, τα εξαρτήματα και ο εξοπλισμός είναι μερικά από αυτά που θα δείτε στα περίπτερα των εταιρειών στο 7ο Athens Bike Festival.

Το Festival διοργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδηλάτου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.
bike-fest-2016-640x321
Δύο είναι οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ:
Ποδήλατα: Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τς κατηγορίες ποδηλάτων.
Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.
H είσοδος στο 7ο Athens Bike Festival είναι ελεύθερη.
pixelplus_large_t_3_20969
Tips:
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 18:00-21:00 / Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 10:00-21:00
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Originally posted 2016-09-15 10:40:58.