Υπέροχες ιδέες για παιδικά πάρτι: 5 ετών και πάνω
LIFESTYLE ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Υπέροχες ιδέες για παιδικά πάρτι: 5 ετών και πάνω

August 8, 2019

author:

Parenting.gr

Υπέροχες ιδέες για παιδικά πάρτι: 5 ετών και πάνω

1. Με πνεύμα ομαδικό!

1

✽ Tριγωνικό σημαιάκι για πρόσκληση!
Η πρόσκληση αυτή θα βάλει τους καλεσμένους σου στο πνεύμα της ομάδας. Κόψε χρωματιστά χαρτόνια σε σχήμα τριγωνικής σημαίας, καθένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Κόλλησέ τα το ένα στο κέντρο του άλλου και χρησιμοποίησε ένα μαρκαδόρο για να γράψεις τις λεπτομέρειες του πάρτι. Καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις τα χρώματα της αγαπημένης ομάδας του/της μικρού/ής μας φίλου/ης.

Δραστηριότητα
Δώσε στα παιδιά την ευκαιρία να διακοσμήσουν καπέλα με χρώματα και κονκάρδες που να απεικονίζουν αθλητικά θέματα. Μέχρι να στεγνώσουν τα χρώματα, άφησε τα παιδιά έξω στην αυλή ή το μπαλκόνι για να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα.

2
Τούρτα – μπάλα του μπάσκετ
Φτιάξε ένα κέικ σε στρογγυλό ταψί και φρόντισε να φουσκώσει πάρα πολύ, σχηματίζοντας ημισφαιρική επιφάνεια. Αλλιώς, φτιάξε κανονική τούρτα και δώσε σχήμα στην ανώτερη επιφάνεια της, με τη βοήθεια ενός βαθιού πιάτου. Ανακάτεψε σε κρέμα βανίλια μια ποσότητα πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής. Άλειψε το κέικ και με μια σφύρα κρέατος, δημιούργησε την υφή της μπάλας μπάσκετ. Πρόσθεσε λίγο σιρόπι σοκολάτας για να σχηματίσεις τις γραμμές της μπάλας.

3
Τα δωράκια
Χρησιμοποίησε πλαστικές θήκες ή σακουλάκια με αθλητικά θέματα για να τοποθετήσεις κάρτες ποδοσφαίρου, σπορ μπρελόκ, σφυρίχτρες, αυτοκόλλητα, αυτοκινητάκια ή μπαλάκια του τένις.

2. Ο κρυμμένος θησαυρός της αρχαίας Αιγύπτου
Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο στην εποχή του Τουταγχαμόν μέσα από αυτό το περιπετειώδες πάρτι, το οποίο συνδυάζει το μυστήριο με την διασκέδαση.

4
Ο πάπυρος – πρόσκληση
Χρησιμοποίησε λαδόκολλα, χαρτί με υφή παπύρου, ή κιτρίνησε χαρτί με την βοήθεια τσαγιού. Mπορείς να κάψεις λίγο τις άκρες του χαρτιού με την βοήθεια ενός αναπτήρα (μόνο ενήλικες!). Γράψε τις λεπτομέρειες του πάρτι και ζωγράφισε και ιερογλυφικά για επιπλέον εφέ. Τύλιξε την πρόσκληση σε ρολό και δέσε την με νήμα από το οποίο θα κρέμονται 2 βότσαλα. Επίσης, δες εδώ πως θα φτιάξεις προσκλήσεις-παπύρους!
✽ Δραστηριότητες
5
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού!

Πείτε στα παιδιά ότι κάποιοι από τους θησαυρούς του βασιλιά Τουταγχαμών δεν βρέθηκαν ποτέ. Στη συνέχεια οργάνωσε τους επισκέπτες σε ομάδες για να αρχίσει το κυνήγι. Για να δημιουργήσεις τα στοιχεία που λύνουν το μυστήριο, θα είναι ευκολότερο να εργαστείς προς τα πίσω: τοποθέτησε το θησαυρό στο σημείο που θέλεις και δημιούργησε την τελική ένδειξη που οδηγεί σε αυτό. Συνέχισε έτσι μέχρι να φτάσεις στο πρώτο στοιχείο. Για επιπλέον διασκέδαση, μπορείς επίσης να δημιουργήσεις ένα χάρτη του κρυμμένου θησαυρού. Ακόμα, φτιάξε το σεντούκι του θησαυρού, καλύπτοντας το καπάκι και το κάτω μέρος ενός σχετικά μεγάλου κουτιού με κολλητική ταινία για ένα μουμιοποιημένο αποτέλεσμα! Επίσης, διακόσμησέ το σε αιγυπτιακό στιλ. Τοποθέτησε ένα χρυσό χαρτί στο εσωτερικό και γέμισέ το με τα σακουλάκια των δώρων.

6
– Φυλαχτά με ιερογλυφικά.
Άφησε τους καλεσμένους σου να σκαλίσουν ιερογλυφικά πάνω σε φυλαχτά από πηλό ή πλαστελίνη. Μετάφρασε στα παιδιά τα αρχικά τους στα ιερογλυφικά και βοήθησέ τα να τα χαράξουν με οδοντογλυφίδες στον πηλό.

7
– Πυραμίδα από παιδιά!
Τα παιδιά ηλικίας 7 και πάνω μπορούν να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη πυραμίδα με τρία ή τέσσερα παιδιά στο κάτω μέρος, δύο παραπάνω, και το ελαφρύτερο παιδί στην κορυφή. Τραβήξτε μια φωτογραφία και στείλε αντίγραφα με ευχαριστήρια σημειώματα στους γονείς.
Αιγυπτιακή τούρτα με πυραμίδες!
Εντυπωσίασε με μια ιδιαίτερη δημιουργία που θα συζητηθεί!

 

Originally posted 2014-09-28 08:30:16.