Ένα Μουσείο-Σχολείο
Uncategorized

Ένα Μουσείο-Σχολείο

April 1, 2020

author:

Parenting.gr

Ένα Μουσείο-Σχολείο

f53e02d05f8f117db7b51c821cc6132f_XLΤο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, πιστεύοντας στην αξία του «Μουσείου» ως παιδευτικού μέσου αναπτύσσει διαρκώς εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και υλοποιούνται στους χώρους του Μουσείου. Κατά το σχολικό έτος 2014-2015 πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες πάνω σε θέματα που άπτονται του παραδοσιακού βίου με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την παράδοση και την τοπική ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα τη σχολική χρονιά που πέρασε επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας 9870 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία του νομού Λάρισας και ολόκληρης της χώρας.

Τα παιδιά συμμετείχαν στις ξεναγήσεις και στα εκπαιδευτικά προγράμματα συνοδευόμενα πάντα από εκπαιδευτικούς, ενώ το Μουσείο υποδέχτηκε 218 άτομα ειδικής αγωγής, καθώς διαθέτει ράμπα και εγκαταστάσεις που το καθιστούν προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και αναπηρικά αμαξίδια.

Η σύνδεση Μουσείου-Σχολείου πραγματοποιήθηκε επιπλέον με τη διακίνηση τριών μουσειοσκευών με εκπαιδευτικό υλικό στα σχολεία όλης της χώρας .

Αποτελώντας, πλέον, σημείο αναφοράς στην πολιτισμική δραστηριότητα του τόπου, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας καθημερινά επεκτείνει τις δράσεις του όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τη χρονιά αυτή λοιπόν, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια-επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες και πέντε Κυριακάτικα εκπαιδευτικά εργαστήρια όπου συμμετείχαν πάνω από πεντακόσια άτομα, γονείς και παιδιά.

Πηγή: eleftheria.gr

Originally posted 2015-07-21 06:37:19.