Ένα γράμμα που θα ήθελα να είχα διαβάσει όταν χώρισαν οι γονείς μου
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ένα γράμμα που θα ήθελα να είχα διαβάσει όταν χώρισαν οι γονείς μου

August 16, 2021

author:

Parenting.gr

Ένα γράμμα που θα ήθελα να είχα διαβάσει όταν χώρισαν οι γονείς μου

Αγαπητέ μου μικρέ εαυτέ,

 

Τα πράγματα είναι δύσκολα τώρα και όσα συμβαίνουν γύρω σου είναι λίγο μπερδεμένα. Ξαφνικά, ο μπαμπάς δεν μένει σπίτι και εσύ πρέπει να ετοιμάζεις κάθε Παρασκευή τα πράγματα σου, να φεύγεις και να επιστρέφεις την Κυριακή.

Είναι αδύνατον να έχεις όλα σου τα παιχνίδια σε δυο μέρη ταυτόχρονα και είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαλέξεις ποια θα ήθελες μαζί σου κάθε φορά.

Βλέπεις τη μαμά μόνο για να σε πάει σχολείο, να σε ντύσει, να φάτε μαζί και να πάτε αγγλικά και χορούς. Μα πότε, όμως θα πάτε σινεμά, εάν εσύ είσαι κάθε ΣαββατοΚύριακο στο μπαμπά;

Οι μεγάλοι δεν βγάζουν νόημα και μιλάνε μόνο όταν δεν είσαι εσύ μπροστά. Όλοι οι συγγενείς, σου μιλάνε λες και είσαι άρρωστος και δεν καταλαβαίνεις γιατί.

 

Άραγε εάν μπορούσε, να πάρει η μαμά το μπαμπά να του πει ότι αυτό το ΣαββατοΚύριακο θες να παίξεις στο πάρκο με τα παιδιά από το σχολείο, λες να έλεγε ναι; Φοβάσαι να το πεις, δεν θες να τους δώσεις αφορμή να τσακωθούν. Φοβάσαι να μιλήσεις, για να μη βάλει τα κλάματα η μαμά και να μην φωνάξει ο μπαμπάς. Έτσι είναι οι μεγάλοι, αντιδρούν χωρίς να σκέφτονται. Τους αγαπάς, όμως, το ίδιο και όταν τους ζητάς να πάτε σινεμά, βλέπεις την ίδια ταινία με τον καθένα ξεχωριστά.

Θα σου έλεγα ότι τα πράγματα μετά, θα είναι καλύτερα αλλά δεν είναι έτσι. Η ζωή προχωράει γρηγορότερα από το χρόνο θέλουμε για να προσαρμοστούμε. Κάπου θα αρχίσεις να μπερδεύεσαι κι εσύ και ίσως κάποιες φορές να τσακώνεστε περισσότερο.

Θα σου πω, όμως, πως ό,τι και εάν γίνει σ’ αγαπάνε υπερβολικά και οι δυο, και όλο αυτό που ζεις έχει στόχο μόνο τη δική σου ομαλή ζωή. Θα δεις, πως θα είναι περισσότερο χαρούμενοι χώρια, παρά μαζί και θα αγαπιούνται πάλι. Εσύ, βάλε τους κανόνες σου, ζήτα αυτά που θες και μην φοβάσαι να μιλήσεις.

Και μάθε να ζεις μαζί με τους γονείς σου ακόμα και εάν αυτοί ζούνε χώρια!

Κ.Π.

Originally posted 2017-02-18 04:30:26.