Ένας μικρός εξερευνητής προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση και διαδραστική γνώση
LIFESTYLE ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ένας μικρός εξερευνητής προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση και διαδραστική γνώση

July 2, 2019

author:

Parenting.gr

Ένας μικρός εξερευνητής προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση και διαδραστική γνώση

Ο Neil είναι ένας διαφορετικός μικρός εξερευνητής που προσφέρει διασκέδαση και κυρίως διαδραστική γνώση, σε παιδιά 3 έως 6 ετών.

Πρόκειται για ένα start-up project γύρω από ένα μικρό εξερευνητή – αστροναύτη, που δημιουργήθηκε με σκοπό να εντάξει δυναμικά τη γνώση στο καθημερινό παιδικό παιχνίδι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Στην πρωτότυπη μορφή του, είναι μια καλοσχεδιασμένη “έξυπνη” κούκλα που συνδέεται στο Internet και μπορεί να επικοινωνεί στα παιδιά,πληροφορίες γύρω από το περιβάλλον, τα χρώματα, τα ζώα, την ιστορία, τη γεωγραφία κ.α.

 

 

Ο Neil είναι απλός στον χειρισμό του, με τα βασικά κουμπιά για την εκφώνηση των wikis (δλδ τα κομμάτια γνώσης), την επιλογή του επόμενου ή του προηγούμενου, το κουμπί του Like και ένα ειδικό κουμπί που δίνει στο παιδί πληροφορίες βάσει τοποθεσίας.
Ο κύκλος της γνώσης ολοκληρώνεται σε εφαρμογή για tablet, όπου οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παίξουν παιχνίδια με τα wikis που έχουν ακούσει, ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικά videos με τη διαδραστική συντροφιά του Neil.

Συνοδεύεται από βάση επαναφόρτισης σε σχήμα πλανήτη, μέσω της οποίας γίνεται και η online ανανέωση του περιεχομένου.

 

 

Το σημαντικότερο, ωστόσο στη λειτουργία του, είναι πως οι γονείς ενημερώνονται – μέσω εφαρμογής που είναι διαθέσιμη για smartphone και tablet – για τις γνώσεις που προτιμά το παιδί να μαθαίνει. Μπορούν έτσι να αναγνωρίσουν τις κλήσεις και τα ενδιαφέροντα του, αλλά και αντίστοιχα να ορίσουν εκείνοι τα πεδία γνώσης και ενδιαφέροντος που θα επικοινωνεί ο Neil στα παιδιά τους.

Ακόμα, ο Neil μπορεί να παίζει μουσική και να προτρέπει το παιδί σε διάφορες φυσικές δραστηριότητες που έχουν ορίσει σε συγκεκριμένες ώρες οι γονείς.

 

 

Ο Neil ο μικρός εξερευνητής είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Καραπέτσα και της ομάδας της Another Circus, ενός Digital Design Agency που εξειδικεύεται σε Branding, UI, Internet of Things, Wearables, Επικοινωνία και άλλες εφαρμογές που συνδυάζουν δημιουργικότητα και καινοτομία.

Το πλάνο εξέλιξης του Neil βρίσκεται στη φάση αναζήτησης βασικού χρηματοδότη.Για την ώρα, μερικές εκατοντάδες φράσεις έχουν ηχογραφηθεί στα αγγλικά και τα ισπανικά και είναι διαθέσιμες μέσω Cloud. Ωστόσο η συγκέντρωση ενδιαφέροντος για το project είναι σημαντική ώστε να συνεχίσει ο Neil το ταξίδι του.

Οι πρωτότυπες κούκλες παρουσιάστηκαν στο Λας Βέγκας στα πλαίσια της CES 2017 κι έτσι η Another Circus αποτέλεσε μία από τις λίγες ελληνικές εταιρίες που εξέπληξε με την παρουσία της και το μικρό Neil, στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τεχνολογίας.

Originally posted 2017-01-26 07:47:40.