Συνταγή για σπιτικό granola

Υλικά
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. λάδι canola ή

ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
4 κ.σ. σε τεμαχισμένα αμύγδαλα ή αμύγδαλα φιλέ
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, βερίκοκα, δαμάσκηνα κλπ)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμοί Κελσίου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το μέλι, το λάδι και την κανέλα. Χτυπάμε με ένα πιρούνι.
3. Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
4. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί μαγειρέματος. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο ταψί.
5. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
6. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
7. Μεταφέρουμε το κρύο granola σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε με αποξηραμένα φρούτα.

The post Συνταγή για σπιτικό granola appeared first on Arkoudos, Συνταγές … μέλι.

Πηγή: Arkoudos συνταγές http://www.arkoudos.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-granola/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *